UtánpótlásSport
2024. május 13.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-10-27 11:23

Simon Petra bekerült a felnőttválogatott keretébe

A 18 éves irányító, Simon Petra egyetlen utánpótláskorú játékosként bekerült a felnőtt női kézilabda-válogatott keretébe a Németország elleni felkészülési mérkőzésre.

A válogatott november 5-én Münchenben játszik felkészülési mérkőzést a német csapattal, a mérkőzésre utazó 17 fős keretbe pedig az FTC fiatal irányítója, Simon Petra is bekerült, aki október közepén hét góllal debütált az együttesben az osztrákok ellen.

Mivel nem hivatalos válogatott héten találkozik a keret, a külföldön szereplők így nem tudnak a csapattal tartani, Szikora Melinda azonban a találkozó előtt Németországban csatlakozik az együtteshez – írja az mksz.hu.

A női válogatott kerete, 2023. november 1-5.:

Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), SZIKORA Melinda (SG BBM Bietigheim, német)

Jobbszélsők: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO KC), TÖPFNER Alexandra (DVSC SCHAEFFLER)

Jobbátlövők: ALBEK Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC) KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Irányítók: DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs Handball), VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC)

Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE), KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác)

Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), HÁRSFALVI Júlia (FTC-Rail Cargo Hungaria)

A közvetlen vb-felkészülés november 20-án kezdődik majd a válogatottnak, a hónap végén pedig kezdődik a dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokság.

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)