UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2023-10-30 15:22

Terepkerékpár: Takács Zsombor második a junior-világranglistán

A 17 éves terepkerékpáros, Takács Zsombor szombaton harmadik, vasárnap tizenkilencedik lett a juniorok között Belgiumban, ezzel jelenleg a második helyen áll a korosztályos világranglistán. Vas Barnabás (17) szintén értékes harmadik helyet gyűjtött a maasmecheleni junior-világkupaversenyen.

Szombaton Takács Zsombor (Superior Racing Team) a Superprestige-versenysorozat ruddervoordei állomásán indult a junior fiúk futamában, és a belga Arthur van den Boer, illetve a holland Senna Remijnt mögött az előkelő harmadik helyen ért célba, mintegy fél perc lemaradással – számolt be a hazai szövetség.

Ezután vasárnap már újabb belgiumi helyszínen, Maasmechelenben folytatódott a program, méghozzá a világkupaszezon második fordulójával. A junior lányok mezőnyében Bruchner Regina (GreenZone ZKSE) ötödikként zárt. A fiúknál ismét Arthur van den Boer nyert, miközben Vas Barnabás (Cube-Csömör) remekül versenyezve, mindössze tizenkét másodperc hátránnyal a harmadik helyen gurult át a célvonalon. Takács Zsombort ezúttal technikai problémák is hátráltatták (defekt és váltótörés), így csak a 19. helyen érkezett be.

Az aktuális junior-világranglistán továbbra is remekül állnak a magyar fiatalok: Takács Zsombor 165 ponttal immáron második, Vas Barnabás pedig 130 ponttal a kilencedik, ami biztató előjel a november elején rendezendő Európa-bajnokság előtt.

(Kiemelt képen: Takács Zsombor Forrás: bringasport.hu)