UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-11-01 21:25

Sámóczi Milán és Komoróczy Lora is nyert a rövid pályás felnőtt ob első napján

Sámóczi Milán (17) 100 m mellen szerzett aranyat, míg Komoróczy Lora (17) korosztályos magyar csúccsal győzött 50 m háton a Debrecenben zajló, rövid pályás felnőtt úszó országos bajnokság első napján.

A férfi 100 m mell döntőjében a Kőbánya SC 17 éves reménysége, Sámóczi Milán győzött 1:00.84-es időeredménnyel a debreceni rövid pályás felnőtt ob-n.

„Azt már délelőtt láttam, hogy nagyon sűrű a mezőny, úgyhogy az első ötvenet megnyomtam, ahogy tudtam, a másodikon pedig csak a szívem vitt. Sejtettem, hogy így lesz – örülök, hogy ez elég volt a győzelemhez" – mondta a hazai szövetség (MÚSZ) honlapján az ifjúsági korú Sámóczi a győzelme után.

Női 50 méter háton szintén korosztályos versenyző nyert Komoróczy Lora személyében. Az Iron Swim SE ugyancsak 17 esztendős versenyzője 26.78-as ifjúsági magyar rekorddal ért be az első helyen.

„Ahhoz képest, hogy kábé mindent elrontottam, amiben jó vagyok… Rossz volt a rajt, a nyitás, a falra rosszul fordultam rá, így a kidelfinezés sem ment úgy – szóval az idő mindezek fényében még jónak is mondható, örülök, hogy sikerült 27-en belülre kerülni, de ezt leszámítva tényleg »kalap-kabát« rossz volt ez az úszás” – értékelt a rá jellemző stílusban Komoróczy.

(Kiemelt képen: Komoróczy Lora Fotó: Máj Tamás)