UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-11-02 12:04

Fazekas Vencel a Rafa Nadal Akadémián bizonyíthat Mallorcán

A Tenisz Műhely teniszezője, Fazekas Vencel is meghívást kapott a mallorcai elittornára, amelyen a kontinens legjobb U12-es játékosaival mérheti össze tudását a 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal akadémiáján.

Európa legígéretesebb játékosai közül már több mint hatvanan megerősítették részvételüket a szezonzáró U12-es teniszfesztiválon, melynek november 13-18. között a manacori Rafa Nadal Teniszakadémia ad otthont. A meghívásos verseny különleges élményt nyújt a legjobb 12 éven aluliak játékosoknak, akiket az európai szövetség sorozatának (Tennis Europe Tour) első kategóriás tornáin elért eredmények alapján választanak ki – írja a hazai szövetség (MTSZ).

Fazekas Vencelt négy egyesben és három párosban szerzett tornagyőzelme repíti Mallorcára.

A Tenisz Műhely játékosa emellett az U12-es válogatott tagjaként részt vett a nyári csapat Európa-bajnokságon is, amelyen Balázs Dáviddal és Jóny Márkkal kiegészülve az ötödik helyet szerezték meg a mieink.

Vencel előbb Törökországban indul első kategóriás nemzetközi tornán, és onnan egyenesen Manacorba vezet az útja, ahol nemcsak egyesben, de párosban is pályára lép a cseh Tobias Zapsky oldalán. A hazai ranglistát vezető fiatal a teniszfesztivál után december elején már U14-es viadalon szeretne elindulni, a nemzetközi mezőnyben ekkor debütálna az eggyel idősebb korosztályban. 

Selmeci Petra tanítványa idén a hazai versenyeken egyetlen meccset sem veszített a 12 éven aluliak mezőnyében, egyesben és párosban jó néhány elsőséget gyűjtött, így például a fedett és szabadtéri korosztályos ob-n is duplázott – párosban klubtársával, Balázs Dáviddal közösen nyert.

(Kiemelt kép forrása: MTSZ)