UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-11-03 08:45

Eredményes fiatalok a Magyar-kupában

A labdarúgó Magyar-kupa 4. fordulójában négy gólt szereztek a 2003-ban, vagy annál később született fiatalok; a legeredményesebb a 19 éves Gruber Zsombor (Puskás Akadémia) volt, aki kétszer is betalált a Ferencváros ellen.

A labdarúgó Magyar-kupában a legjobb 16 közé jutásért küzdöttek a csapatok. Összefoglalónkban a 2003-ban, vagy később született játékosok teljesítményére koncentrálunk, ami hálás feladat, hiszen az élvonalban megszokotthoz képest jóval több játékidőt kaptak a fiatal futballisták, sőt: négyszer be is találtak!

A forduló legjobb teljesítményét a Puskás Akadémia 19 éves támadója, Gruber Zsombor nyújtotta, aki már a 9. percben vezetést szerzett a Ferencváros ellen a Groupama Arénában.

Ugyan a Fradi fordított, de Gruber megint eredményes volt az 57. percben, amivel hosszabbításra mentette a mérkőzést. A drámai végjátékban a videóbíró kétszer is hosszan dolgozott, majd a zöld-fehérek jutottak tovább 133 perc játék után.

Szintén szerdán az előző fordulóban a Fehérvár ellen meglepetésgyőzelmet arató ESMTK az MTK Budapestet fogadta. A papírforma érvényesült, nyertek a kék-fehérek 4–0-ra. Ami kiemelendő, hogy az NB I-ben is sokszor csereként beálló

18 éves Kovács Patrik 22 percet kapott a pályán, de ez elég volt neki arra, hogy berúgja a vendégek negyedik gólját.

Ugyancsak betalált a Diósgyőrben időről időre szerepet kapó 20 éves Bényei Ágoston, akinek még annyi sem kellett, mint az előbb említett MTK-s kollégájának:

a miskolciak támadója mindössze 14 percet volt a pályán, ez alatt pedig növelte a piros-fehérek előnyét (3–1), és bebiztosította csapata győzelmét.

A 18 éves Kocsis Gergely számára viszont biztosan rossz emlék lesz a Paks elleni kupameccs, hiszen a 2–2-vel végződő rendes játékidő és a gól nélküli hosszabbítás után a tizenegyespárbajban egészen az utolsó körig nem hibázott egyik csapat sem, azonban a Budapest Honvéd középpályásának lövésére jól mozdult Szappanos Péter kapus, ezzel pedig a tolnaiak jutottak tovább. Az azért mindenképpen vigasztalhatja Kocsist, hogy a felé irányuló bizalom magas fokát mutatja: ő lőhette a mindent eldöntő tizenegyest.

Ami a fiatalok játékidejét illeti, mindenképpen pozitív, hogy a tizenhat mérkőzés mindegyikén kapott lehetőséget 2003-ban, vagy annál később született labdarúgó. A 32 csapatból 27 küldött a pályára fiatalt, a legtöbb lehetőséget pedig a Kelen SC adta az utánpótláskorú futballistáinak, összesen 450 percet, továbbá a Kaposvár is figyelemre méltó, hiszen 384 percet kaptak a korosztályos focisták.

Érdekesség, hogy a 64 pályára lépő ígéret közül a Magyar-kupa 4. fordulójának legfiatalabb szereplője a Kelen SC 16 éves játékosa, Kutsera Péter volt, aki 14 percig küzdött a Szentlőrinc ellen, de hiába, mivel 3–0-ra nyertek a baranyaiak.

(Kiemelt képünkön: Gruber Zsombor duplázott a Ferencváros ellen a Magyar-kupában Forrás: Facebook / Puskás Akadémia)