UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-11-03 19:37

Gergely Márk bronzérmes az U13-asok között a szombathelyi nemzetközi utánpótlás-bajnokságon

A szombathelyiek reménysége, Gergely Márk – számára hazai pályán – az elődöntőig jutott az U13-asok mezőnyében az Arena Savariában zajló magyar nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon.

Népes mezőny gyűlt össze az idei szombathelyi nemzetközi utánpótlás-bajnokságon: 44 ország 347 asztaliteniszezője nevezett a legrangosabb hazai korosztályos viadalra, ezzel a világszövetség utánpótlás-versenysorozatában (WTT Youth Contender) ebben az esztendőben a magyarországi állomáson indul a legtöbb játékos.

A világ minden tájáról érkező, rendkívül nívós mezőnyben szerencsére magyar sikernek is örülhettünk, ugyanis a Szombathelyi Asztalitenisz Kör ígérete, Gergely Márk remekelt az U13-asok versenyében. Miután a hazai pályán szereplő fiatal négy győzelemmel abszolválta selejtezőcsoportját, a főtáblán két újabb magabiztos diadal következett, majd a legjobb négy között kikapott az első kiemelt, tajvani Kaj-Cseng Csentől (0:3), így Gergely bronzérmesként zárt. Szabó Lénárd a nyolcaddöntőben esett ki, éppen Gergellyel szemben.

Az U17-esek versenyében Lei Balázs jutott a legtovább a mieink közül: három főtáblás siker után a negyeddöntőben a kazah Alan Kurmangalijev állította meg (1:3). Szántosi Dávid a legjobb 16, Varga Botond és Cseri Ádám a 32 között búcsúzott.

Szombaton az U19-es és az U15-ös fiúk főtáblás küzdelmeivel folytatódik a program.

(Kiemelt képen: Gergely Márk Forrás: WTT)