UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-11-03 21:06

Pádár és Komoróczy újabb aranyat nyert a rövid pályás felnőtt ob-n

Az ifjúsági korú Pádár Nikolett 200 m gyorson, míg a szintén 17 éves Komoróczy Lora 50 m pillangón szerzett aranyérmet a debreceni rövid pályás felnőtt úszó ob harmadik napján.

A 400 méter gyorson aratott győzelmét követően Pádár Nikolett (17) 200-on megismételte sikerét a debreceni rövid pályás felnőtt ob-n. A Szegedi Úszó Egylet fiatalja ezúttal is korosztályos magyar csúccsal nyert (01:54.10).

„Most az volt a terv, hogy rögtön az elejétől megindulok, aztán meglátom, meddig bírom – örülök, hogy végig sikerült, és így meglett az új egyéni csúcs. Most elmegyünk három hétre Törökországba edzőtáborozni, remélem, még jobb formába kerülök az Európa-bajnokságig” – értékelt Pádár a hazai szövetség (MÚSZ) honlapján.

Az Iron Swim SE versenyzője, Komoróczy Lora (17) szintén a második aranyát szerezte, ugyanis az 50 m hát után pillangón is győzött a legrövidebb távon (26.38).

„Kicsit kettős érzéseim vannak, mert a maival is úgy vagyok, mint a háttal: valamiért nem megy a délutáni versenyzés, jobban vissza kell ebbe rázódnom. Örülök az aranyéremnek, meg az egyéni csúcsnak – a verseny szorosabb volt, mint vártam, de erről szól az ötven méter” – mondta Komoróczy.

A 4x100-as gyorsváltókban is akadtak utánpótláskorú győztesek: a férfiaknál a BVSC-Zugló nyert, Magda Boldizsárral (18) a soraiban, míg a nőknél a Győri Úszó Sportegyesületé lett az arany, és a sikerből Lakó Dorina (14) is kivette a részét.

(Kiemelt képen: Pádár Nikolett Fotó: Derencsényi István/MÚSZ)