UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-11-04 20:19

Lei Balázs az U19-esek, Zsigmond Simon az U11-esek között lett bronzérmes Szombathelyen

A soltvadkerti Lei Balázs az elődöntőig menetelt az U19-esek mezőnyében a szombathelyi nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon. A ceglédi Zsigmond Simon az U11-es korosztályban szintén a harmadik helyen végzett.

Miután pénteken Gergely Márk bronzérmes lett az U13-asok között, szombaton – a fiúversenyek záró napján – újabb két magyar dobogósnak örülhettünk az Aréna Savariában zajló magyar nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon.

A párosban serdülő-világbajnok Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) az előző napon a saját korosztályában, az U17-esek között a negyeddöntőig jutott, majd

ennél is jobb eredményre volt képes az idősebbek, U19-esek versenyében.

A soltvadkertiek 16 éves reménysége a főtáblán sorrendben svéd, szingapúri és luxemburgi játékost vert a negyeddöntőig. A legjobb négy közé kerülésért azt a brazil Leonardo Iizukát is felülmúlta (3:1), aki egy nappal korábban megnyerte az U17-es viadalt. Végül az elődöntőben az ukrán Mikita Zavada állította meg a magyar fiút (0:3), aki így a harmadik helyen végzett a három évvel idősebbek mezőnyében.

Nem csak a legidősebbek, a legfiatalabbak küzdelmeiben is született magyar érem. A Ceglédi VSE ígérete, Zsigmond Simon a bolgár és osztrák riválison túljutva már az elődöntőben találta magát az U11-esek főtábláján, majd az elődöntőben vereséget szenvedett a spanyol Ladimir Mayorovtól (0:3), ezzel

Leihez hasonlóan Zsigmond is bronzérmet szerzett.

Összesítve a magyar fiúk három harmadik hellyel fejezték be szereplésüket. A japánok két arannyal (U19 és U15) zártak, míg a brazilok (U17), a tajvaniak (U13) és az osztrákok (U11) egy-egy elsőséggel végeztek a fiúszakágban.

Hétfőn a lányok versenyszámaival folytatódik a program.

(Kiemelt képen: Lei Balázs Forrás: WTT)