UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-11-04 18:45

Özbas Szofi ötödik, Szegedi Dániel hetedik lett a felnőtt Eb-n

A 22 éves Özbas Szofi az ötödik helyen végzett a 63 kilósok között, míg a nála egy évvel fiatalabb Szegedi Dániel hetedikként zárt a 73 kilósok mezőnyében a montpellier-i felnőtt cselgáncs Európa-bajnokságon.

A magyar dzsúdósport egyik nagy reménysége, a májusban Dohában felnőtt-világbajnoki bronzérmes Özbas Szofi (22) a szerb Anja Obradovics legyőzésével kezdett a 63 kilósok nyolcaddöntőjében a franciaországi felnőtt Eb-n – számolt be az MTI.

A Budapesti Honvéd versenyzője a negyeddöntőben nem bírt a kétszeres vb-ezüstérmes szlovén Andreja Leskivel, ezzel a vigaszágra került, ahol hatalmas skalpot gyűjtött be a kétszeres olimpiai, hatszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok, francia Clarisse Agnegnenou legyőzésével. A bronzmeccsen végül Özbas vereséget szenvedett a lengyel Angelika Szymanskától, így az ötödik helyen zárt.

A férfiak 73 kilós versenyében induló Szegedi Dániel (21) izlandi és német rivális legyőzésével kezdett az első két körben, majd a legjobb 16 között a 2018-ban Európa-bajnok, örmény Ferdinand Karapetiant is felülmúlta. A junior Eb-bronzérmes magyar fiú ezután azonban bokasérülés szenvedett első felnőtt Eb-negyeddöntőjében, melyet a háromszoros vb-harmadik és kétszeres Európa-bajnok azeri Hidayet Heydarovval szemben vesztett el. A sérülés miatt a vigaszági folytatás során már nem termett sok babér Szegedinek, aki kikapott a 2021-ben Eb-aranyérmes koszovói Akil Gjakovától. A Budaörsi JC 21 éves sportolója hetedik lett.

(Kiemelt képen: Özbas Szofi Forrás: IJF)