UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-11-05 20:28

Kincses Kolos megnyerte az U16-os európai Masters-versenyt Monte-Carlóban

A döntőben két játszmában legyőzve finn ellenfelét Kincses Kolos diadalmaskodott a legjobb U16-os európai teniszezők szezonzáró tornáján, a monte-carlói Masters-versenyen.

Az MTK Budapest 16 éves teniszezője, Kincses Kolos remekelt korosztálya legjobbjai között, a monacói európai Masters-tornán. A második kiemelt magyar fiú a csoportküzdelmek során 6:3, 6:3-ra legyőzte a német Jan Smrckát, majd 7:5, 6:4-re verte a lengyel Jan Sadzikot, zárásként pedig nagyon magabiztosan, 6:1, 6:2-re felülmúlta a harmadik kiemelt, lett Arturs Zagarst is, ezzel csoportgyőztesként zárt, és bejutott a fináléba, amelyben a finn Linus Lagerbohm várt rá.

Babos Csaba tanítványa a döntő első szettjében 2:5-ről állt fel, majd a végletekig kiélezett nyitó játszmát végül rövidítésben húzta be, a tie-breaket 8–6-ra megnyerve.

A folytatásban Kincses már nem adott esélyt északi riválisának: 6:1-gyel két szettben lezárta a mérkőzést, s ért el ezzel bravúros sikert a Mastersen.
Kincses Kolos Forrás: MTSZ

Sikerével Kolos a korosztályos Masters-verseny negyedik magyar győztese lett. Valkusz Máté 2013-ban és 2014-ben, Zsiga Máté 2008-ban nyert az U16-osok között, míg Gálfi Dalma 2012-ben az U14-esek mezőnyében lett a legjobb. Kincses a mostani sikerével egyébként olyan klasszisok nyomdokaiba lépett, mint Rafael Nadal, Tommy Robredo vagy Alexander Zverev.

(Kiemelt képen: Kincses Kolos és edzője, Babos Csaba Forrás: MTSZ)