UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2023-11-06 20:28

A hazai utánpótlás is helyet kapott a 48. felnőtt nemzetközi bajnokság mezőnyében

Az év legfontosabb hazai rendezésű felnőtt tollaslabdaversenyének a budapesti Sterbinszky-csarnok adott otthont; a 48. nemzetközi bajnokság mezőnyében a magyar utánpótlás legjobbjai is helyet kaptak.

November elején az átalakított Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok adott otthont 2023 legfontosabb hazai tollaslabdaversenyének, a 48. nemzetközi bajnokságnak, amelyen ismét népes mezőny gyűlt össze. A magyar utánpótlás – hasonlóan a tavalyi kiíráshoz – idén is képviseltette magát, a legjobb korosztályos sportolók ismét szerencsét próbálhattak a rutinosabb és jóval magasabban jegyzett ellenfelekkel szemben.

A cél elsősorban a tapasztalatszerzés volt az ifjú tollaslabdázók számára, hiszen nem minden nap csaphatnak össze külföldi felnőttjátékosokkal; ráadásul

voltak, akik győzelmet is ünnepelhettek.

A magyar csapatban nyolcan is utánpótláskorúak (2005-ös vagy annál fiatalabb) voltak, közülük a Horváth Csanád, Mesterházy Milán páros a selejtezőben a legjobb tizenhat között játék nélkül jutott tovább, a negyeddöntőben azonban nem bírt a dán duóval. Hart Petra és Szabó Zsófi viszont a főtáblán jeleskedett, három szettben győzték le a szlovén ellenfeleiket, a nyolcaddöntőben viszont őket is dánok állították meg. Rajtuk kívül még Simon Alíz örülhetett győzelemnek, ő női egyesben aratott diadalt a selejtezőben, a főtáblára azonban nem tudta beverekedni magát. 

Rajtuk kívül a korosztályos magyar fiatalok közül pályára lépett Kustán Kata, Takács Tünde és a legfiatalabb indulónk, a 2010-es születésű Tóth Barnabás is.

A részletes eredménysor ITT böngészhető.

(Kiemelt képünkön: Mesterházy Milán (hátul) és Horváth Csanád Forrás: MTLSZ)