UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-11-10 16:51

Az A-ligában folytathatják az U17-es lányok az Eb-selejtezőt

Két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárta az U17-es magyar leányválogatott a Telkiben rendezett Eb-selejtező mini tornáját, ezzel az A-ligában folytathatja a kvalifikáció második szakaszát.

A U17-es leány labdarúgók Európa-bajnoki selejtezőjének első szakaszát csoportmásodikként zárta a magyar válogatott a Telkiben rendezett mini tornán. Gajdóczi Tibor szövetségi edző csapata az első mérkőzésen kisebb meglepetésre legyőzte Belgiumot 1–0-ra, majd sima, 8–0-s vereséget szenvedett a favorit Anglia ellen. Az utolsó mérkőzésen a nulla ponttal álló Észak-Írország várt a magyar együttesre.

A papírformának megfelelően már az első félidőben, vezetést szerzett a hazai csapat, amikor Gégény Petra a tizenhatoson kívülről gyönyörűen lőtt a léc alá. A gólszerző a második félidő elején nagyon közel állt ahhoz, hogy megduplázza a magyarok előnyt, de a kapufáról kifelé pattant a közeli próbálkozása. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt egy szöglet után Gégény ismét eredményes volt, ezzel beállította a végeredményt, 2–0.

A magyar válogatott így az A-ligában küzdhet tovább a selejtező második szakaszában azért, hogy kijusson a nyolc csapatos Európa-bajnokságra.

U17-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, 1. SZAKAZ, MINI TORNA, TELKI
A magyar válogatott mérkőzései:

MAGYARORSZÁG–Belgium 1–0
MAGYARORSZÁG–Anglia 0–8
MAGYARORSZÁG–Északírország 2–0

Végeredmény:
1. Anglia 9 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Belgium 3, 4. Észak-Írország 0.

(Kiemelt képünkön: Gégény Petra szerzete a magyar válogatott mindkét gólját Észak-Írország ellen Forrás: MLSZ)