UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-11-10 20:28

Idén is számos fiatal törne ki a női NB I/B-ből

Összeszedtük, mely utánpótláskorú kézilabdázók a legeredményesebbek a női NB I/B harmadánál.

Az NB I/B, vagyis a felnőttmásodosztály mindig is megfelelő terepet biztosított azoknak az utánpótláskorú játékosoknak a fejlődésre, akik a már kopogtattak az élvonal ajtaján, be azonban – tartósan legalábbis – még nem léphettek be rajta. A férfiszakágban a fiatalokra építő BFKA-Veszprém U21 kiválóan kezdett, de a Pick Szeged U21 is dobogós helyen áll. 

A női vonalon is találunk korosztályos csapatokat a másodosztályban, igaz, azok nem kezdtek annyira jól, mint az említett együttesek. A legeredményesebb fiatalok azonban náluk játszanak: a teljes bajnokság egyik legjobb támadója eddig a tizenkettedik helyen álló DVSC-Schaeffler U19 kézilabdázója, Nagy Nóra. A 19 éves játékos

a góllövőlista negyedik helyén áll, hét meccsen összesen 68-szor talált a kapuba,

a legjobb gólszerzők között ráadásul ő lépett a legkevesebbszer pályára. Nagy az előző évadban már a klub első csapatában is bemutatkozhatott, október elején pedig a Békéscsaba ellen az első NB I-es gólját is Nagy jegyzi.

Kármán Luca Forrás: FTC Kézilabda Akadémia

Őt a fiatalok közül az FTC U19-es csapatából Kármán Luca (19) követi aki kilenc meccsen 45 góllal a tizedik helyen áll; Nagyhoz hasonlóan ő is a 2022/2023-as kiírásban debütált a felnőttélvonalban, két mérkőzésen is számítottak rá, szerdán pedig a Moyra-Budaörs ellen is bevetették. Csapattársa, Szabó Aida (18) egy góllal marad el tőle, míg a DVSC-s Fodor Veronika (18) 42-nél áll; ők ketten még nem jutottak el a „nagyszínpadig”, ám jó úton haladnak, hogy hamarosan velük is találkozzunk az első osztályban.

(Kiemelt képünkön: Nagy Nóra akcióban Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia)