UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-11-10 16:35

Nemes Márton álomszerűen mutatkozott be a felnőttválogatottban

A 18 éves támadó, Nemes Márton góllal debütált a felnőtt jégkorong-válogatottban az ukránok elleni felkészülési meccsen a Tüskecsarnokban. A fiatal elmondta, minden várakozását felülmúlta a remek bemutatkozással.

Mint arról beszámoltunkNemes Márton pályafutása első felnőttmeccsét játszotta csütörtök este, amikor debütált a Don MacAdam vezette felnőtt jégkorong-válogatott színeiben az ukránok elleni felkészülési találkozón. A Svédországban légióskodó, 18 esztendős csatárreménység nem sokat tétlenkedett: négy és fél perc elteltével az első gólját is megszerezte a nagyválogatott mezében a Tüskecsarnokban. (A meccset végül az ukránok nyerték 5–4-re.)

Ennél jobb debütálást nem is kívánhattam volna. Minden magyar kisgyerek, aki elkezd jégkorongozni, arról álmodozik, hogy egyszer majd pályára léphet és gólt szerezhet a nagyválogatottban, nekem pedig most mindkettő megadatott. Kicsit még mindig hihetetlen, hogy ez valóban megtörtént 

– mondta a fiatal a nagyszerű bemutatkozásról az Utánpótlássportnak. – Úgy érzem, a góltól eltekintve is egészen jól ment a játék, persze a játékszisztémát még jobban el kell sajátítanom, de az első meccsről beszélünk, nyilván lesz ez még jobb is. Az edzőktől is pozitív visszajelzéseket kaptam, aminek szintén nagyon örülök."

Nemes Mártonnak (18) nem kellett sokat várnia első góljára a felnőttválogatottban Forrás: MJSZ

Nemes Márton október 23-án ünnepelte 18. születésnapját, ráadásul éppen ezen a napon kapta meg első meghívóját a felnőttválogatottba.

„Mivel még nem játszottam a felnőttek között Svédországban, emiatt első blikkre váratlanul ért a meghívó, de persze nagyon jól esett, és próbálom bebizonyítani, hogy valóban itt a helyem a keretben. 

Az edzőtábor legelején, az első pillanatban nehéz is volt felfogni, hova is csöppentem.

Szerencsére jól fogadtak a srácok, ez nagyban megkönnyítette a beilleszkedésem, ezáltal a kezdeti megilletődöttségem is viszonylag hamar elillant" – nyilatkozta Nemes, aki péntek este az olaszok ellen ismét bizonyíthat a felnőttválogatottban, míg az U20-asokkal december közepén hazai rendezésű divízió I/A-s világbajnokság várhat rá.

A 2005-ös születésű támadó a svéd Mora U20-as csapatát erősíti, és az elmúlt hetekben nemcsak a válogatottban, hanem klubszinten is kifejezeten jól teljesít: a legutóbbi öt meccsén három gólt és két asszisztot jegyzett a svéd korosztályos bajnokságban. 

„Jól érzem magam Svédországban, megtaláltam a helyem. Azt kell tudni, Mora nagyjából tízezres lélekszámú kisváros, emiatt nem igazán tudok mást csinálni, mint jégkorongozni, de én ezt cseppet sem bánom, élvezem a dolgos hétköznapokat is. Tetszik ez a nyugodt környezet, a fejlődésemhez pedig minden adott odakint.

A szezon elején még nem annyira élveztem az edzőm bizalmát, de örülök, hogy ezen sikerült változtatnom, kiharcolnom a több játéklehetőséget a teljesítményemmel, és az elmúlt időszakban már a pontok is elkezdtek jönni.

(Kiemelt képen: Nemes Márton Forrás: MJSZ)