UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-11-12 20:34

Jól hangolt az U20-as válogatott a közelgő hazai rendezésű vb-re

Két magabiztos győzelemmel és egy szoros vereséggel zárva az U20-as jégkorong-válogatott tornagyőztesként fejezte be a székesfehérvári Négy Nemzet Tornát. A decemberi, hazai rendezésű divízió I/A-s vb-re készülő csapat szövetségi edzője, Ladányi Balázs összességében pozitívan értékelte a fiúk teljesítményét.

Az olaszok 4–0-ás legyőzése, illetve a szlovénoktól elszenvedett 2–1-es vereség után az U20-as jégkorong-válogatott szombaton győzelemmel, a franciák elleni 4–1-es sikerrel zárta a fehérvári Négy Nemzet Tornát. Ezzel a december 10. és 16. közötti, budapesti U20-as divízió I/A-csoportos világbajnokságra készülő magyar csapat tornagyőzelmet ünnepelhetett az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban a rangos felkészülési viadalon.

Voltak hullámvölgyek és hullámhegyek is a három nap során. Azon még mindenképpen kell dolgoznunk, hogy kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsunk, minimalizálva a gyengébb periódusokat

– kezdte értékelését Ladányi Balázs szövetségi edző az Utánpótlássportnak. – Értelemszerűen a szlovénoktól elszenvedett vereséget alaposan ki fogjuk elemezni. Őszintén megvallva, azon a találkozón az volt az egyetlen pozitívum, hogy a legvégéig meccsben maradtunk. A torna elején viszont az olaszokat sikerült magabiztosan legyőzni, és ez a siker utólag még értékesebbnek is tűnik, mivel az olaszok utána a franciákat és a szlovénokat is megverték. Az eredmény láttán úgy tűnhet, hogy az utolsó meccsünkön, a franciákkal szemben úgyszintén simán nyertünk, de a másodikban harmadban visszaesett a játékunk, s akár szorosabbá is válhatott volna a mérkőzés. Ezek a gyengébb percek megmutatták, hogy nem dőlhetünk hátra, még van hova fejlődnünk. Hozzátartozik a teljes képhez, hogy akadtak hiányzóink is, külföldön játszó fiataljaink, akikre a tervek szerint a világbajnokságon már számíthatunk."

Ladányi Balázs Forrás: MJSZ

A válogatott legközelebb  december elején, egy héttel a vb-rajt előtt találkozik, majd két újabb felkészülési meccs következik még a Tüskecsarnokban rendezendő világbajnokság főpróbájaként. Adódik a kérdés: hol tart a csapat most, egy hónappal a vb-nyitány előtt?

„Erre nehéz pontos választ adom, mivel rendszerint nagyon rövid idő áll rendelkezésre együtt dolgozni a fiúkkal. Megkapjuk a srácokat két és fél napra, és ez idő alatt kell átadnunk azokat a taktikai elemeket, amelyeket utána a meccsen szeretnénk viszontlátni. Egy-egy ilyen összetartás végeztével aztán a játékosok visszatérnek a klubjukba, ott pedig a saját rendszerünkben játszanak – mondta a szakvezető, majd kiemelte a minőségi egyesületi munka fontosságát. –

Minden elismerésem a klubvezetőknek és az edzőknek! Olyan minőségi, képzett játékosokat kaptunk, akik fogékonyak az új dolgokra, s ezáltal gyorsan lehet őket fejleszteni, tanítani.

Igencsak nehéz feladatunk lesz decemberben, amikor ki kell jelölni a szűkített keretet a világbajnokságra."

Itt megtekinthető a Négy Nemzet Torna magyar érdekeltségű meccseinek összegfoglalója:

AZ U20-AS VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok:
Csala Patrik (Köln, német), Szücs Botond (S-Kiekko, finn)
Hátvédek:
Bajkó Botond (FEHA19), Farkas Olivér (SaiPa U20, finn), Gyuró Dávid (FEHA), Haranghy Bence (FTC), Horváth Alex (HC Ocelari Trinec, cseh), Lencsés Dávid (Kiekko Vantaa, finn), Salamon Zoltán (FEHA19), Szalay Boldizsár (DVTK)
Csatárok:
Antonijevic Aleksandar (FEHA19), Csiki Hunor (DVTK), Dézsi Barnabás (FEHA19), Dobos Mihály Bendegúz (FEHA19), Farkas László (FEHA19), Laskawy Ferenc (UTE), Makai Miklós (DVTK), Mihalik Gergő (DEAC), Molnár Zétény (BJA), Nádasy Márton (UTE), Őri Arvid (DVTK JA), Ravasz Csanád (BJA), Simon Levente (UTE JA), Szabó Rácz Maxim (UTE), Weidemann Márk (BJA)
Szakmai stáb:
Szövetségi edző: Ladányi Balázs. Másodedzők: Revák Zoltán, Arany Máté. Kapusedző: Hajek Márk
Sportpszichológus: Németh Gergely. Fizioterapeuta: Dubóczki Dóra. Felszerelés-menedzser: Balázsi László. Férfi-szakágvezető: Végh Benedek. Csapatvezető: Végh Boldizsár

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)