UtánpótlásSport
2024. június 14.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-11-13 17:26

Kairó, Szombathely, Szenc – Lei Balázs sorozatban szállítja a nemzetközi sikereket az ifik között

Két-két ezüst- és bronzérem Lei Balázs termése az elmúlt hetek nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságain. A soltvadkerti fiatal elsőként Egyiptomban, majd itthon és végül Szlovákiában is dobogóra állhatott.

Az Ambrus Asztalitenisz Akadémia 16 éves asztaliteniszezője, Lei Balázs tavaly nagyszerűen búcsúzott a serdülőéveitől, ugyanis párosban korosztályos világbajnoki címet szerzett, és első magyarként lett vb-győztes utánpótlásszinten. Majd idén jött a korosztályváltás, és a soltvadkertiek reménységének elsőévesként immár az ifjúságiak között kellett helytállnia, ráadásul az elmúlt hetekben ezt már igencsak sikeresen teszi. Előbb Kairóban a döntőig jutott az U17-esek között, illetve bronzérmes lett az U19-esek mezőnyében, majd Szombathelyen szintén harmadik lett az idősebbek versenyében, aztán Szencben is letette a névjegyét, ismét a fináléig menetelve a saját korosztályában (U17). A sikereivel Balázs a 48. helyre jött fel az U19-es világranglistán. 

Rengeteget edzettem a nyáron, és úgy érzem, a belefektetett munkának most kezd beérni a gyümölcse. A játékban az elmúlt időszakban főleg a szerváim javultak fel igazán.

Sok pontot tudok nyerni mostanában azokból a helyzetekből, amikor gyengébben fogadják az adogatásomat, mivel ilyenkor azonnal lecsapok a lehetőségre, és igyekszem gyorsan befejezni a poént – mondta Lei az Utánpótlássportnak. –

A négy dobogós helyezés közül mindenképpen a szombathelyi U19-es bronzot tartom szakmailag a legértékesebbnek, mert itt indult a legerősebb mezőny.

Ráadásul a negyeddöntőben viszonylag magabiztosan, 3:1-re megvertem azt a japán származású brazil fiút is, aki egy nappal korábban megnyerte az U17-es versenyt. Majd Szlovákiában is összecsaptam vele, és akkor még simábban, 3:0-ra győztem ellene."

Lei Balázs Forrás: ETTU

„A szombathelyihez képest egyébként a kairói versenyen jóval gyengébb volt a mezőny. Szerettem volna minél több ranglistapontot begyűjteni Egyiptomban, éppen ezért többet is vártam magamtól: mindkét korosztályban az aranyért mentem. Talán kicsit túl magasra tettem a lécet, így az U17-es ezüsttel és U19-es bronzzal csalódottan tértem haza – elsősorban amiatt, mert a játékom még nem volt az igazi. Ezután Szombathelyen viszont már sokkal jobban ment. Lehet éppen azért, mert a hazai nemzetközi bajnokságnak különösebb elvárások nélkül, felszabadultan vágtam neki.

Azt kell mondjam, nagyon régen pingpongoztam olyan remek formában, mint Szombathelyen.

Lei ezzel kiváló formában zárta az évet, ami a korosztályos nemzetközi versenyeket illeti, miután idén már csak felnőttek között lép asztalhoz. A hazai Extraligában a Soltvadkert, míg a svéd másodosztályban az Eskilstuna színeiben szerepel. A bajnokságok mellett decemberben a felnőtt top 16-bajnokságon is láthatjuk.

(Kiemelt kép forrása: WTT)