UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 2.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-11-13 09:05

Több fiatal is a százgólos határ közelében a korosztályos élvonalbeli fiúbajnokságokban

Valamivel több mint két hónapja kezdődtek meg a korosztályos élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokságok, néhány fiatal pedig már november első felében közel áll a százgólos határ eléréséhez.

A korosztályos első osztályú fiú kézilabda-bajnokság első két és fél hónapjában számos rangadót és izgalmas összecsapást figyelhettünk. Természetesen a gólokból sem volt hiány, amiben fontos szerepük volt a csapatok legjobb támadóinak, akik nem spóroltak a találatokkal az új évad első szakaszában.

Viszonyításképp, a 2022/2023-as kiírás alapszakaszában az U20-as élvonal Keleti csoportjában a 26 meccsen 230 gólig jutó Mátyás Balázs lett a legeredményesebb; a gyöngyösi fiatal esetében ez 8,8 gól/mérkőzés arányt jelent, míg a jelenlegi évadban Kardos Márton Csaba (Budapesti Honvéd) 92-ször köszönt be kilenc találkozón – ez több mint tízes átlag.

Nála is jobban kezdett (legalábbis a gólok számát tekintve) az U18-as élvonal keleti felében Vincze Péter: a Mezőkövesdi KC fiatalja már az előző kiírásban is megnyerte a csoport gólkirályi címét, akkor 24 mérkőzésen 172 találatig jutott a végül negyedikként végző csapatában, az új évadban azonban még magasabb fordulatszámon „termel”: egy híján 100-nál tart, kilenc találkozón. Nem nehéz kiszámolni, hogy a kereken 11-es átlaggal – ha az alapszakasz nagy részében pályára lép – túlszárnyalja az előző eredményét, a kiváló formát azonban komoly kihívás lesz egészen májusig fenntartani.

Vincze Péter Forrás: Mezőkövesdi KC

A nyugati oldalon valamelyest visszafogottabb statisztikával vezetnek a legeredményesebb gólvadászok, de persze az ő produkciójuk is megsüvegelendő: az U20-as Nyugati csoportban a győri Panák Máté (64 gól/8 bajnoki), az U18-asban pedig a komlói Pataki Balázs (67/9) vezet.

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ/Kovács Anikó)