UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-11-14 14:09

Rövid és nagypályán is kezdődik az évad java

A hazai rövid és nagypályás gyorskorcsolyázás utánpótláskorú képviselőinek fontos megméretések következnek november második felében.

November 25. egyaránt fontos dátum a hazai rövid és nagypályás gyorskorcsolya juniokorú képviselőinek is: mindkét szakágban az évad addigi legfontosabb versenyét rendezik meg, vagyis kezdődik az idény legfontosabb időszaka.

A fiatalok persze eddig sem pihentek. A nyár kőkemény felkészüléssel telt, szeptemberben pedig már versenyen bizonyíthattak a short trackesek. A magyar bajnokság válogatóként funkcionált a számukra, ennek megfelelően a legjobb juniorok egytől egyig korcsolyát húztak, és megmutatták, hogy a felnőttekkel szemben is megállják a helyüket; többen éremnek is örülhettek. A hazai rendezésű Olimpiai Reménységek Versenye szintén medálesőt hozott, majd Rostockban is a legjobbak közé tartoztak a Hanse-kupán. A java azonban csak most jön:

november utolsó hétvégéjén új sorozat indul a számukra, a korosztályos Európa-kupák helyett világkupákon bizonyíthatnak majd,

az első állomásnak pedig a hollandiai Leeuwarden lesz.

A sorozat második állomását ugyanott rendezik meg, egy héttel az első felvonás után, de persze a vk-kon túl sem unatkoznak majd a válogatott tagjai, hiszen a YOG, vagyis az ifjúsági olimpiai játékok is vár még rájuk, és persze az évad célversenye, a junior-világbajnokság. Utóbbiakra 2024-ig várnunk kell.

A nagypályásoknak eddig nem volt ennyire sűrű a versenynaptár, a fiatalok a második otthonuknak is tekinthető Inzellben edzőtáboroztak több héten át, versenyekkel összekötve, amelyeken a válogatott tagjai ismét megmutatták, nem lassultak az előző idényhez képest, sőt! Az egyéni csúcsok közé egy junior országos rekord is befért, ami biztató a folytatás előtt: november 25-én ennek a szakágnak is elérkezik az első korosztályos világkupaversenye, a magyar csapat Olaszország felé veszi majd az irányt. Nekik szintén három állomás alkotja a sorozatot, a csúcsformát pedig a vb-re időzítik majd.

(Kiemelt képünkön: a Gyakorló Jégcsarnokban készülnek a juniorkorú short trackesek a közelgő vk-ra Forrás: MOKSZ)