UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-11-16 19:24

A fokozatosságban hisz az NB I/B legeredményesebb fiatalja, Nagy Nóra

Az NB I/B legeredményesebb utánpótláskorú játékosa a DVSC-Schaeffler kézilabdázója, Nagy Nóra, aki lépcsőről lépcsőre lépkedve haladna a céljai felé.

Remek átmenet a leány kézilabdázóknak az U19-es bajnokság és az NB I között a felnőttmásodosztály, vagyis az NB I/B, amelyben rutinos és fizikálisan erős játékosokkal mérhetik össze a tudásukat hétről hétre, fontos tapasztalatokat szerezve az előtt, hogy bekerülnének a mély vízbe.

Az NB I/B jelenlegi évadának eddigi legeredményesebb játékosaival pár nappal korábban foglalkoztunk, akik közül kiemelkedik a DVSC-Schaeffler 19 éves kézise, Nagy Nóra, aki nemcsak a fiatalokat, hanem a teljes mezőnyt tekintve rendelkezik a legmagasabb gólátlaggal. A 7 meccsen 68-szor beköszönő, jelenleg apró sérülésből lábadozó átlövő úgy áll a góllövőlista ötödik helyén, hogy a top 20-ból mindenki több bajnokin lépett pályára nála.

„Örökmozgó gyerek voltam, több sportágat kipróbáltam, még néptáncoltam is. Egy pici községben, Jászboldogházán nőttem fel; ott nem voltak olyan lehetőségek, mint a nagyvárosokban. Emiatt később jelent meg a kézilabda az életemben, negyedikes vagy ötödikes lehettem, amikor először kipróbáltam. Apukámmal – aki szintén űzte a sportágat – közösen aztán gyakran mentünk ki meccsekre is. Tápiószelén folytattam, ott lettem először gólkirály egy U13-as tornán; ez keltette fel a NEKA érdeklődését. Balatonbogláron több évet töltöttem el, onnan kerültem Debrecenbe – foglalja össze az első kézilabdás éveit Nagy, aki a DVSC előtt mindössze egy NB I/B-s mérkőzésen lépett pályára, a váltás utáni első évadban viszont majdnem minden másodosztályú meccsen bevetették, amit 138 góllal hálált meg. – Nem volt könnyű ezt az akadályt megugrani, ráadásul előtt keresztszalag-szakadásom is volt, emiatt pedig kihagytam egy évet. Teljesen más az NB I/B ritmusa az ifihez képest. A fordulópont a Gárdony elleni, idegenbeli bajnokin jött el (a fiatal 12 találatot szerzett azon a találkozón – a szerk.),

akkor úgy éreztem, megérkeztem a felnőttek közé.
Nagy Nóra Forrás: DVSC Kézilabda

A fiatalt az évad végén a klub legjobb B I/B-s játékosának is megválasztották, amit szerényen kommentált.

„Ha nincs jó csapategység, nem lehet igazán jól játszani. A díj természetesen nagyon nagy örömöt okozott nekem, ám a társaimnak is óriási szerepük volt ebben, hiszen

mégiscsak csapatjátékról van szó, egymás nélkül ez nem menne.

A klub első csapatában már az előző idényben bemutatkozhatott, a jelenlegi évadban pedig az első élvonalbeli gólját is megszerezte, ám még mindig csak kopogtat a „nagyok” ajtaján.

„Fokozatosan, kisebb célokat határozok meg magam előtt. Leginkább az NB I lebeg a szemem előtt,

a Bajnokok Ligája, amiben szabadkártyával elindulhatott a DVSC, inkább csak titkon fordul meg néha a fejemben.

Már azt is remek dolognak tartom, hogy egy bajnoki harmadik, BL-induló együttesnek az edzésén részt vehetek, és fejlődhetek. A kézilabdában és a tanulás terén is maximalista vagyok, mindig a legjobbamat akarom nyújtani; bízom benne, hogy ez hamarosan a célok eléréséig vezet!”

(Kiemelt képünkön: Nagy Nóra Forrás: DVSC Kézilabda)