UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 2.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-11-17 12:12

Jó úton halad az U18-as leányválogatott, amely hasznos franciaországi tornán van túl

Két győzelemmel és egy vereséggel zárt a januári divízió I/A-s vb-re készülő U18-as leány jégkorong-válogatott a franciaországi Vaujanyban megrendezett felkészülési tornán. Bedő Botond szövetségi elégedetten értékelte a csapat teljesítményét.

A magyar U18-as leányválogatott múlt hétfőn még Mátyásföldön edzett, majd elutazott Franciaországba, ahol szerdán további két gyakorláson vett részt, csütörtöktől pedig három meccset játszott.  Az első ellenfél Szlovákia volt, ellenük 4–1-re nyertek a mieink. Aztán következett a franciák elleni találkozó, amelyet 1–0-ra sikerült megnyerni Imets Mercédesz találatával. Zárásként jöhetett az olaszok elleni meccs, ami egyúttal az első helyről is döntött Vaujanyban – nagy csatában végül az ellenfél nyert hosszabbítás után 2–1-re.

„A szlovákok fiatal kerettel érkeztek, de nálunk is tizenhárom 2008-2009-es születésű játékos szerepelt. Nehezen kezdtük a meccset, de hamar túllendültünk ezen, egyre jobban teljesítettünk, azt csinálták a játékosok, amit kértünk – mondta Bedő Botond szövetségi edző a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján, majd így folytatta a második meccsről. – A franciák mindig ott voltak a nyomunkban, próbálták elvenni a területeket tőlünk, de elfáradtak, nem bírták ezt végig. Kiélezett mérkőzés volt, kevesebbszer tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna, de a végére ez megfordult, többször tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfélre.

Fegyelmezettek voltunk, jóval kevesebb kiállításunk volt, mint az ellenfélnek, ez is fontosnak bizonyult.
Két győzelemmel és egy vereséggel végzett az U18-as leányválogatott Franciaországban Forrás: MJSZ

„Majd az olaszok ellen is megszereztük a vezetést, de aztán öngólt ütöttünk figyelmetlenségből. Fegyelmezettek voltunk, domináltunk, de a harmadik harmadban nem tudtunk gólt szerezni, hiába dolgoztunk ki sok helyzetet, nagy ziccereket is. Azt mondtuk a csapatnak, hogy nincs semmi baj, majd a vb-n menjenek be ezek a helyzetek, nem most kell csúcsforma, hanem januárban.

Most kell elkövetni a hibákat, mert lehet tanulni belőlük, és tökéletesíteni a taktikát, aztán januárra kell odaérni, hogy a csúcsra fellépjünk.

Bedő Botond hozzátette, hogy többen szerepet kaptak azok közül, akik januárban majd a dél-koreai ifjúsági téli olimpián játszanak; számukra is hasznos tapasztalatszerzés volt a mostani torna.

„Mindenki jól dolgozott. A gyakorlatban is alkalmaztuk az új taktikát, meccsről meccsre jobban működött a támadó harmadbeli játékunk, zavart tudtunk kelteni és nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfeleket.

Úgy érzem, előrébb tartunk, mint a korábbi évek hasonló időszakában: homogénebb a társaság és szélesebb a paletta, jobban tudunk szerepkörök szerint is válogatni.”

Decemberben Csehországba utazik majd az ifjúsági válogatott az Olimpiai Reménységek Versenyére. A szövetségi edző kiemelte, hogy ott már a végső vb-keretre jobban hasonlító névsorral vesznek részt a tornán, és szeretnének jobban szerepelni, mint az elmúlt években. Az egnai divízió I/A-s világbajnokság január hatodikán kezdődik.

A keret:
Kapusok:
Milibák Helga (BJA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)
Hátvédek:
Csermák Zoé (DVTK), Faragó Luca (Ajkai Óriások), Hajdu Lili (BJA), Kornyilov Anna (BJA), Schneider Kata (Szigeti Bikák), Szabó Bonita (Dornbirn), Vass Szonja (BJA)
Csatárok:
Bán Zsuzsanna (HKB), Bátyi Boróka (Angels), Bereczki Dóra (DHK), Fehér Nikolett (HKB), Gergely Dalma (BJA), Hiezl Réka Effi (Vasas), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Pásztor Flóra (BJA), Sághy Lara (Kárpáti Farkasok), Simon Bíborka (MAC JA), Szűcs Daniella (KSI), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)