UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-11-17 09:02

„Tudom, hogy még sok feladatom van” – Gruber Zsombor

Meghívót kapott az U21-es labdarúgó-válogatottba Gruber Zsombor, a Puskás Akadémia kiváló formában lévő támadója. A 19 éves játékos arról mesélt az Utánpótlássportnak, mit szól Marco Rossi róla szóló nyilatkozatához, hogyan értékeli az NB I-es teljesítményét és milyen tervei vannak a jövőre nézve.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetégi kapitánya azt nyilatkozta a Magyar Narancsnak, hogy Gruber Zsombor az egyik, akit kiemelten figyel, mint a következő potenciális felnőttkerettag. Olvastad az olasz trénerrel készített interjút?

Nem olvastam ezt a cikket, de hallottam, hogy már egy ideje figyel. Örülök ennek, ez egy jó visszajelzés, viszont tudom, hogy még sok feladatom van.

Szerinted minek kell ahhoz történnie, hogy Rossi valóban meghívjon a felnőttek közé?

Ez egy összetett folyamat, elsősorban nem a gólok száma, hanem a mutatott játék az, ami fontos.

Persze szeretnék minél többször eredményes lenni, de jelenleg is nagyon jó csatárok vannak a magyar válogatottban. Először az U21-ben szeretnék bizonyítani.

Arra számítottál, hogy Gera Zoltán szövetségi edző beválogat az U21-es nemzeti csapatba?

Igen erre számítottam, az edzőim is mondták, hogy jó eséllyel kapok meghívót.

És mit vársz a spanyolok elleni Eb-selejtezőn?

Nagyon nehéz meccs lesz, a spanyoloké a világ egyik legjobb utánpótláscsapata. Nagyon szép focit is játszanak, de ugyanúgy próbálunk ellenük megharcolni minden pontért. Fontos, hogy mindenki megmutassa, odategye magát, csapatként kell játszanunk.

Beszéljünk kicsit az NB I-ben mutatott teljesítményedről! Az előző évadban 26 meccsen 3 gólt lőttél, az aktuális kiírásban ez a találatszám 11 mérkőzésen jött össze. Mi az, amiben előre tudtál lépni?

Sok mindenben szerintem, ez egy összetett folyamat. Nagyon sokat segített, hogy szépen gyűjtöttem a játékperceket, ez jelentősen hozzátett ahhoz, hogy most itt tartok, illetve kiemelném, hogy higgadtabb lettem a legtöbb szituációban.

Ebben az évadban melyik helyezést látod reálisnak a Puskás Akadémiával az élvonalban?

A top háromnak örülnék, mivel nagyon jó csapatunk van, képesek vagyunk rá. A saját részemről pedig szeretnék minél több gólt lőni és gólpasszt adni, hogy a csapat hasznára tudjak lenni.

Két tény: a Puskás Akadémiával 2024-ig van szerződésed és az EM Sports Consulting menedzsel téged, akárcsak a Liverpoolban alapemberré vált Szoboszlai Dominiket. Gondolkozol már arról, hogy külföldre igazolj?

Egyelőre a hazai feladataimmal foglalkozom, még nem igazán beszéltünk a jövőről, a Puskás Akadémia játékosa vagyok, jól érzem itt magam.

Szeretek Magyarországon focizni, de persze boldog lennék, ha egyszer külföldön is játszhatnék.

Az idén érettségiztél, tervezed, hogy továbbtanulsz, vagy mostantól minden a futballról szól?

A szüleimmel azt beszéltük meg, hogy ebben az évben a focira koncentrálok. Lehet, hogy nyártól beiratkozom valahová, de most szeretnék száz százalékosan a sporttal foglalkozni.

(Kiemelt képünkön: Gruber Zsombor Forrás: MLSZ)