UtánpótlásSport
2024. május 15.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2023-11-19 11:23

A Cegléd nyerte az U15-ös kötöttfogású csapatbajnokságot

Tizenhét induló közül a Ceglédi VSE nyerte az U15-ös kötöttfogású csapatbajnokságot Szigetváron.

Szombaton a szigetvári Városi Sportcsarnokban rendezték meg az U15-ös kötöttfogású csapatbajnokságot, amelyen összesen tizenhét egyesület sorakozott fel.

Az MBSZ beszámolója szerint a táblás rendszerben zajló csapatbajnokságon az egyetlen selejtezőt épp a házigazda Dél-Zselic birkózta a későbbi bronzérmes Egerrel, míg a fináléba az FTC-t, az Egert és a Csepel TC-t legyőző Ceglédi VSE, valamint a Dévaványán, BVSC-Zuglón és Kiskunfélegyházán túljutó ESMTK került be.

Az aranyéremért folytatott küzdelmet végül a ceglédiek nyerték, miután egészen az utolsó, plusz 75 kilogrammos súlycsoportokig kiélezett volt a csata az erzsébetiekkel szemben. A végső győzelmet Ungvári Tibor szerezte, aki négypontos vezetésnél kétvállra fektette riválisát, Marcinkovics-Kovács Kevét, ezzel 26-18-ra megnyerte a csapattalálkozót a Ceglédnek. A dobogó harmadik fokáért is nagy volt a hajrá, a bronzérmet azonban az egriek érdemelték ki, miután a Csepeli BC-t 23-20 arányban múlták felül.

A szigetvári versenyhétvége, ezzel együtt a 2023-as országos versenyszezon vasárnap a diák és utánpótláskorú leány csapatbajnoksággal zárul.

Bajnokcsapat: Ceglédi VSE (A bajnokcsapat tagjai: Pék Tamás, Varga Dávid, Zatkó Gergő, Budai Milán, Barna József, Kiss Rómeó, Surányi Csongor, Máté Miklós, Kovács Gergely, Fodor Martin, Budai Ferenc, Ungvári Tibor)
2. ESMTK
3. Egri VSI
4. Csepeli BC
5. Kiskunfélegyházi BSE
6. Csepel TC

A helyosztók végeredményei:
Döntő:
 Ceglédi VSE – ESMTK 26-18
Bronzmérkőzés: Egri VSI – Csepeli BC 19-16
Ötödik helyért: Kiskunfélegyházi BSE – Csepel TC 23-20

(Kiemelt képünk forrása: MBSZ)