UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás U22-es ökölvívó Európa-bajnokság

2023-11-19 17:58

Két bronzéremmel zárta az U22-es Eb-t a magyar csapat

A magyar csapatból csak a férfi versenyzők tudtak meccset nyerni a montenegrói U22-es ökölvívó Európa-bajnokságon, közülük viszont ketten is felállhattak a dobogó alsó fokára.

„Erős mezőny várható, de többen is esélyesek arra, hogy a legjobbak között végezzenek!”

Így zárta az Utánpótlássportnak adott nyilatkozatát az U22-es ökölvívó Európa-bajnokság kezdete előtt, a tatai edzőtáborban a magyar korosztályos válogatott edzője, Varsányi Áron. Az esélyek végül bejöttek, hiszen ketten is dobogóra állhattak, más kérdés, hogy mennyire elégedetten utazik haza a küldöttség a montenegrói Budvából, hiszen a korábbi eredmények alapján ennél is többre volt hivatott a csapat.

A női versenyzők végül győztes meccs nélkül zártak, pedig olyanok is ringbe léptek, akik az elmúlt évek U22-es Európa-bajnokságain már bizonyítottak, dobogóra is állhattak. A legnagyobb dobást a nyáron olimpiai kvótát szerző, korábban a korosztályban Eb-ezüstöt és -bronzot is bezsebelő Hámori Lucától várhattuk, azonban a felkészülés végén sérüléssel bajlódó, ám végül az orvosoktól zöld utat kapó fiatal nem tudta átverekedni magát az első körben a német ellenfelén.

A férfiak között eredményesebben alakult a szereplés. A nyolc magyar induló közül négynek is a magasba lendült a keze az első mérkőzése végén. Buza Rafael és Buza Rómeó a második meccsén kapott ki, a negyeddöntőben,

Simon Márkó és Kiss Levente viszont a második akadályt is sikerrel vette, így – az elődöntőbe jutással – bebiztosította a helyét a dobogón. 

Simon balszerencsés módon a szemsérülése miatt nem állhatott ki a legjobb négy között, Kissnél pedig jobbnak látták a bírók az olasz ellenfelét, igaz, nem mindennapi matekozás kellett a végeredményhez: a Madárfészek fiatalja a háromból két menetet is megnyert, összesítésben viszont 3:2-re kikapott a pontozóknál, így neki is be kellett érnie a harmadik hellyel.

Forrás: MÖSZ

A magyar csapattal utazott el az ukrán származású, de Szegeden élő és készülő, IBA-színekben induló Nakota Veronika, aki a vasárnapi döntőjében kikapott, így ezüstéremmel zárta a kontinensviadalt.

A MAGYAR INDULÓK
Nők: 48 kg: Szeleczki Lilla, 50 kg: Mezei Petra, 57 kg: Dobos Rebeka, 63 kg: Cifra Dia, 66 kg: Hámori Luca, +80 kg: Hoffman Réka Férfiak: 57 kg: Kovács Kruzító, 60 kg: Csiki Róbert, 63,5 kg: Római Ruben, 67 kg: Buza Rafael, 71 kg: Buza Rómeó, 75 kg: Mester Soma, 80 kg: Simon Márkó, 92 kg: Kiss Levente

(Kiemelt képünk forrása: Facebook)