UtánpótlásSport
2024. május 13.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2023-11-22 17:46

Először indul magyar fiatal a junior szörfvilágbajnokságon

Sporttörténelmet írhat a 16 éves Endrefi Zalán, aki első magyarként indulhat junior szörfvilágbajnokságon; a pénteken kezdődő brazíliai vb-n lovagolja majd meg a hullámokat.

Endrefi Zalán révén először indul magyar versenyző a Nemzetközi Szörfszövetség (ISA) égisze alá tartozó junior-világbajnokságon – írja az Index.

A 16 éves sportoló nemrégiben a Costa da Caparica partjainál szervezett Hungarian Surf Festivalon is részt vett: a nemzetközi bemutató során a legjobb magyarként a harmadik helyen zárt két cseh rivális mögött. 

„Mexikóból érkeztünk a családommal, majdnem három éve szörfözünk. Először vagyunk Portugáliában, nagyon élveztem, bár az open kategóriának az elődöntőjét még kicsit elizgultam. Amikor ott kiestem, akkor kicsit lelazultam, és így indultam neki a nemzetközi versenynek, amelyen harmadik helyen sikerült végezni, aminek nagyon örülök” – mondta a fiatal még az októberi esemény után.

Endrefi egy gyűjtésnek köszönhetően rajthoz állhat Brazíliában, november 24. és december 3. között ugyanis Rio de Janeiróban rendezik meg a junior-világbajnokságot.

Ezzel pedig sporttörténelmet ír a fiatal,

ugyanis első magyar versenyzőként áll majd deszkára ezen a viadalon.

(Kiemelt képünk forrása: Hungarian Surf Fest)