UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-11-23 19:20

Dobos Boldizsár gólerősen kezdett, állandósítaná a jó formáját egészen az U18-as vb-ig

A Budapest Jégkorong Akadémia 17 éves támadója, Dobos Boldizsár remekül nyitotta az évadot az U18-as osztrák-magyar bajnokságban: az első 13 meccsen 22 szerzett ponttal áll.

A Klagenfurt, a Salzburg és az Újpest mögött a Budapest Jégkorong Akadémia 9/7-es mérleggel jelenleg a negyedik helye áll az osztrák-magyar közös U18-as bajnokságban. A BJA vezéregyéniségeként Dobos Boldizsár szórja a gólokat és az asszisztokat: eddig összesen 22 pontot (11-11 gól és assziszt) jegyzett 13 mérkőzésen pályára lépve. Ezzel a 17 éves csatár a hatodik legjobb az egész bajnokságban (az öt meccsel többet játszó, 23 pontos, fehérvári Keszthelyi Csaba Benedek mögött a második magyar fiatal a ranglistán).

„Úgy érzem, a nyáron elvégzett felkészüléssel sikerült jól megalapozni a szezont, és főleg ennek köszönhetően tudtam ilyen jó formában kezdeni.

Az előző évadhoz képest – immár másodévesként – jóval nagyobb a szerep hárul rám, igyekszem ehhez felnőni, és minél többet vállalkozni a kapu előtt

– mondta az Utánpótlássportnak Boldizsár, akinek a 19 éves bátyja, Dobos Bendegúz szintén nagy ígéret: a FEHA19-ben rendszeresen szóhoz jut az Erste Ligában, emellett az U20-as válogatott alapembere.

A fiatalabbik Dobos fivér a sereghajtó, szlovén Akademia Rudi Hiti ellen (a liga egyetlen nem osztrák vagy magyar gárdája) például négy góllal és összesen öt ponttal végzett, de az éllovas Klagenfurt otthonában sem maradt adós a jó teljesítménnyel: két gólt és egy asszisztot ért el.

„Bár sajnos kikaptunk 5–4-re az első klagenfurti meccsen, szerintem eddig az volt a legjobb teljesítményem az idényben. Erős csapattal találkoztunk, örülök, hogy a Klagenfurttal szemben is kifejezetten jól ment a játék, nem csak a papíron gyengébb csapatok ellen, de persze még jobb lett volna, ha a végén győzünk is. Alapvetően sokat tudunk profitálni ezekből a meccsekből, főleg a Salzburggal és a Klagenfurttal szemben, mert bár reálisan mindkét csapat előttünk jár,

az erősebb ellenfelek rendre nagy motivációt adnak, az ilyen meccseken mindenki jobban meg akarja mutatni, hogy mire képes, és ezáltal tudunk fejlődni.

Hozzátette, hazai színtéren együttesével a korosztályos bajnoki cím a célja. Az elmúlt két esztendőben egyaránt alulmaradtak a döntőben az Újpesttel szemben, ezért nagyon fűti a BJA játékosait a visszavágási vágy.

Dobos Boldizsár (középen) Forrás: BJA

Boldizsár lendületét november elején kisebb bokasérülés törte meg, amely miatt másfél hetet ki kellett hagynia, így nem lehetett ott a tavaszi divíziós I/A-s vb-re készülő U18-as válogatott legutóbbi összetartásán, valamint a magyar első hellyel végződő bledi felkészülési tornán.

„Szerencsére a sérülés a múlté, nem volt komoly a probléma, már ismét játszhatok. Remélem, a decemberi edzőtáborban, illetve a ránk váró felkészülési tornákon tudok majd bizonyítani.

Szerintem kifejezetten erős ez a mostani korosztály, szóval az áprilisi vb-n is sokra lehet hivatott a csapatunk. A bennmaradás lehet az első számú célunk, a többit pedig majd meglátjuk Dániában…

(Kiemelt kép forrása: BJA)