UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-11-24 18:54

A 10 éves Fazekas Lizett nyerte az U17-es ranglistaversenyt

Szenzációs eredményt ért el a 10 éves Fazekas Lizett az U17-es asztaliteniszezők aranyfokozatú országos ranglistaversenyén: a nála hét évvel idősebbek között, a döntőben az első kiemelt Dohóczki Nórát legyőzve lett aranyérmes.

A High Life SE versenyzője, a 10 éves Fazekas Lizett a hazai asztalitenisz női szakágának legnagyobb ígéreteként sorra szállítja a jobbnál jobb eredményeket, most pedig újabb szenzációval rukkolt elő. Az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban rendezett U17-es aranyfokozatú ranglistaversenyen az első helyen végzett. A nála hét évvel idősebbek között mindössze másodszor versenyzett, a döntőben pedig az U15-ös Európa-ranglista 6. helyén álló, a Statisztika UAK-ban versenyző Dohóczki Nórát verte 4:2-re. A két harmadik helyezettet PEAC adta Nagy Judit Dóra és Szuhanyik Gréta személyében.

Az U17-es fiúk aranyfokozatú versenyét Szombathelyen rendezték, amelyet a papírforma szerint az Ambrus Asztalitenisz Akadémia pingpongozója, Lei Balázs nyert, a döntőben a hazai pályán szereplő Gergely Márkot legyzőve. A dobogóra a KSI-s Fodor Csaba Artúr és az ATSK Szeged játékosa, Kasa Zsombor állhatott föl. 

A részletes eredmények ITT  és ITT olvashatók.

(Kiemelt képünkön: Fazekas Lizett az U17-esek között lett aranyérmes Forrás: Magyar Asztalitenisz Szövetség)