UtánpótlásSport
2024. május 9.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-11-24 18:02

Maradt hiányérzet az U22-es Eb-bronz után Kiss Leventében

Felemás érzések maradtak a budvai U22-es ökölvívó Eb után Kiss Leventében, aki bronzérmet szerzett a kontinensviadalon; a fiatal az Utánpótlássportnak értékelt az esemény után.

Két magyar fiatal állhatott fel a montenegrói Budvában megrendezett U22-es ökölvívó Európa-bajnokságon: Simon Márkó (80 kg) és Kiss Levente (92 kg) is két mérkőzést nyert, mielőtt bejutott volna a már biztos érmet jelentő elődöntőbe. A legjobb négy között Simon szemsérülés miatt nem állhatott ki, Kiss pedig olasz ellenféltől kapott ki a keresztbe pontozás miatt 3:2-re úgy, hogy a háromból két menetet viszont megnyert.

„Kicsit csalódott vagyok, be akartam jutni a döntőbe, és ott is helytállni. Az elődöntővel kapcsolatban azt gondolom, az én kezemet kellett volna a magasba emelni; nyertem az első két menetet, és a szorosabban alakuló harmadik menetben is jobbnak éreztem magamat.

A döntéssel nem értek egyet, de ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni, próbáltunk óvni, de nem volt rá lehetőség

– mondja Kiss. – Ettől függetlenül az kétségtelen, hogy voltak hiányosságok az olasz srác elleni teljesítményemben, sokkal jobban is bunyózhattam volna. Ez talán annak is betudható, hogy az elmúlt időszakban nagyon kevés megfelelő ellenféllel sparringolhattam, gyakorolhattam – ennek a hiányát éreztem az elődöntőben. Az első két összecsapásommal elégedett voltam, hiszen a kijelölt célt elértem, idő előtti győzelmeket arattam. Másfél-két hónapja szintén jártunk Budvában, akkor több orosz ellenféllel is kesztyűzhettem; akkor éreztem utoljára azt, amiről beszélek, hogy szinte az életünkért küzdünk a ringben, és mindent be kell vetni, hogy ne kapjunk nagy pofonokat. Ez óriási pluszt tud adni egy versenyzőnek, akkor lazább, felszabadultabb, élesebb voltam.”

Kiss Levente nagy pofonokat osztott az U22-es Eb-n Forrás: EUBC

A 21 éves ökölvívónak a 2024-es lesz az utolsó utánpótláséve, után kiöregszik az U22-es korosztályból. Ez persze nem jelenti azt, hogy a felnőttmezőny ismeretlen lenne számára, sőt: a decemberi felnőtt magyar bajnokságra nagy tervekkel készül.

„Bő két hetünk van még a felkészülésre. Jó formában érzem magamat, így az Eb-ről frissen hazaérkezve. Újra felnőtt magyar bajnok akarok lenni!”

(Kiemelt képünk forrása: EUBC)