UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-11-25 17:29

Három magyarral a mezőnyben vasárnap rajtol a szlovéniai ifjúsági és serdülő-vb

A fiúk között egy, a lányok mezőnyében két serdülőkorú asztaliteniszező képviseli a magyar színeket a vasárnap kezdődő, szlovéniai korosztályos világbajnokságon.

November 26. és december 3. között a szlovéniai Nova Gorica ad otthont az ifjúsági és serdülő asztalitenisz-világbajnokságnak, amelyen három magyar fiatal vág neki a vasárnap induló küzdelmeknek.

Az U15-ös korosztályban a fiúk mezőnyében Varga Botond (High Life SE), míg a lányok versenyeben Dohóczki Nóra és Pascui Nicoleta (mindketten Statisztika UAK) lép asztalhoz a világ legjobbjai ellen.

Az U19-es korosztályban – a 2017-es vb óta először – nem jutott ki magyar játékos sem a fiúk, sem a lányok mezőnyében.

„Már az is nagy fegyvertény, hogy Botond egyáltalán kvalifikálta magát a vb-re – mondta Pázsy Ferenc, a serdülő fiúválogatott szövetségi edzője az Utánpótlássportnak a várakozásokról. – Nehéz jóslásokba bocsátkozni, hogy egyesben vajon mire lehet képes, mivel nagy mértékben függ a sorsolástól.

Ha sikerülne elkerülni az ázsiaiakat, akkor akár egy-két kört is mehet; alapvetően a nyolcaddöntőbe jutás már szép teljesítmény lenne.

Párosban pedig még inkább a sötétben tapogatózunk az esélyeket illetően."

Dohóczki Nóra Forrás: ETTU

Varga és Dohóczki is a korosztályos európai ranglista hatodik helyén állva várhatja a kezdést a vb-n.

Elsősorban a tapasztalatszerzés, a tisztes helytállás lehet a lányok célja.

Önmagában annak is nagyon örültünk, hogy kivívták a részvételt. Bízunk benne, egy-két győzelmet is sikerül begyűjteniük, de nyilván ehhez kedvező sorsolásra is szükség lesz" – nyilatkozta Dohóczki Tamás, Nóra edző-édesapja, a Statisztika trénere a lányok esélyeiről.

A világbajnokság vasárnap a csapatversenyekkel rajtol, amelyben nem érdekeltek a mieink, akik így kedden vegyes párosban kezdik meg szereplésüket, majd szerdán fiú és leány párosban, csütörtökön pedig egyesben is folytatják.

A tavalyi, tunéziai vb-n történelmi magyar sikernek örülhettünk: Lei Balázs a szlovák Árpás Sámuellel aranyérmes lett a serdülő párosok között, ezzel Lei első magyarként aranyérmet szerzett a korosztályos asztalitenisz-világbajnokságok történetében.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ-VILÁGBAJNOKSÁG, NOVA GORICA (SZLOVÉNIA)
U15-ös korosztály:
Fiú egyes:
Varga Botond
Fiú páros:
Varga Botond és Jan Skalda (cseh)
Leány egyes:
Dohóczki Nóra, Pascui Nicoleta
Leány páros:
Dohóczki Nóra és Pascui Nicoleta
Vegyes páros:
Varga Botond és Dohóczki Nóra, Steven Moreno (Puerto Ricó-i) és Pascui Nicoleta
U19-es korosztály:
nincs magyar induló

(Kiemelt képen: Varga Botond Forrás: ETTU)