UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-11-26 11:35

Egyedülállóan sikeres év az utánpótlásban

Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint pozitív a hazai jövőkép, eredményes évadot zárt az utánpótlás, ám ez nem garancia a későbbi sikerekre.

A hazai szövetség élére egy éve kinevezett, kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok vízilabdázó a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az elmúlt ötvenkét hét történései kapcsán. A beszélgetés során az utánpótlássikerek is szóba kerültek, aminek természetesen örül a sportvezető, de azt is hangsúlyozta, hogy a helyén kell kezelni azokat.

„Hatalmas bravúr, sosem fordult elő még korábban, hogy négy aranyérmet nyer egy ország ugyanazon a nyáron a korosztályos világ- és Európa-bajnokságokon, és hogy hatból hat csapatunk van a négyben. Az sem sikerült egyetlen más országnak sem eddig, hogy ugyanabban az évben megnyerje a két legfontosabb viadalt, a férfi és a női U20-as világbajnokságot – mi most ezt is megcsináltuk. Mégis tudni kell: semmiféle automatizmus nem működik, azaz ezek a sikerek a felnőttek között csak további óriási erőfeszítésekkel jelentenek újabb érmeket – mondja Madaras. –

A jövőkép pozitív, ezt nagyszerű kimondani, de mindenkinek tennie kell a dolgát, éveken át.

Tény, összeállt egy remek csapat az utánpótlás-bizottság élén, amelynek tagjai megállás nélkül azon vannak, hogy a lehető leghatékonyabb munkát végezzék, és az elmúlt években sem állt meg a konzultáció, nagyon szerettem és szeretem látni, megbeszélni, milyen elvek alapján szervezzük az utánpótlásban folyó munkát. A lehetőségek kiválóak, úgy gondolom, a taóval immár jól élünk, jól építkezünk, jól használjuk, miközben tisztában vagyunk vele, messze nem következik ebből, hogy az előttünk álló két olimpiát mi nyerjük meg. Viszont ezért dolgozunk.”

(Kiemelt képünkön: Madaras Norbert Fotó: Dömötör Csaba)