UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-11-26 19:26

Wei Chen Yu és Balogh Ágnes Kíra nyerte az U19-es versenyt

Az U19-es fiúk között Wei Chen Yu, a lányok mezőnyében pedig Balogh Ágnes Kíra győzött egyesben az aranyfokozatú asztalitenisz-versenyen.

Wei Chen Yu nyerte az U19-es fiúk aranyfokozatú asztalitenisz-versenyét, a Szombathelyen zajló Vörsas Kupán. A Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub játékosa a döntőben a Tatai AC pingpongozóját, Epinger Mártont győzte le. A két harmadik helyezett a verseny első két kiemeltje lett: a BVSC-Zugló sportolója, Bíró Bálint, valamint a KSI SE fiatalja, Fodor Csaba Artúr.

Fiús párosban a szombathelyi Gergely Márk, Poór Balázs kettős nyert hazai pályán, a fináléban a Bíró Bálint, Kizakisz Georgiosz Nikolaosz (BVSC-Zugló, Yorgos SE) duót verve. A bronzérmeket a Fegyver Zsombor, Lindner Zétény (KSI SE, Városi Sportegyesület Dunakeszi), illetve az Epinger Márton, Oroszki Péter (Tatai AC, Városi Sportegyesület Dunakeszi) páros vehette át. 

A lányok az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban rendezett viadalát a békési Balogh Ágnes Kíra nyerte, a döntőben a Debreceni Asztalitenisz Klub játékosát, Bender Borostyánt legyőzzte. A dobogó harmadik fokára a Molnár Kendra (Budaörsi SC) és Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) állhatott föl. 

A leány párosok küzdelmeiben a pécsi Nagy-ikrek, azaz Nagy Judit Dóra és Nagy Rebeka Fanni bizonyultak a legjobbnak, megelőzve Dohóczki Nóra és Pascui Nicoleta (Statisztika UAK) kettősét. A bronzérmeket a Müller Evelin, Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) és Somogyi Heidi, Szögi Szonja (Mohácsi TE, ATSK Szeged) duó vehette át. 

(Kiemelt képünkön: Wei Chen Yu Forrás: WTT)