UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-11-27 19:19

Nehéz, de eredményes hét áll az ifjúsági leányválogatott mögött

Az év utolsó összetartásán vett részt a múlt héten a ifjúsági leány kézilabda-válogatott, amely a román korosztályos együttes elleni dupla sikerrel zárta az esztendőt.

A múlt héten tartotta az utolsó 2023-as összetartását az ifjúsági (2006-os és 2007-es születésű játékosokból álló) leány kézilabda-válogatott, amely szombaton és vasárnap is megmérkőzött Románia korosztályos együttesével a szekszárdi sportcsarnokban. A magyar együttes mindkétszer győzött, először szoros (28–25), majd sima (40–22) meccsen.

Az utánpótlás-válogatott szövetségi edzője, Bohus Beáta elmondása szerint a szokásosnál is sűrűbb volt a fiatalok és a stáb programja.

„Igyekszünk minden alkalommal a lehető legjobban kihasználni a válogatott hetet. Hétfőn felméréssel indítottunk, ami a korábbiaknál sokkal jobb számokat hozott. Ez azért is fontos, mert ahogyan Szűcs Martin, a válogatott erőnléti edzője jelezte,

az előző eredmények nem érték el a megfelelő szintet, a probléma viszont a válogatott és a klubok még komolyabb összefogását eredményezte. A közös munkának pedig most látszódik a hatása

– kezdi az értékelést Bohus. – Kilenc edzésünk és két mérkőzésünk volt emellett, már a távoli cél, vagyis a jövő nyári kínai korosztályos világbajnokság is ott motoszkál a fejekben. Voltak új arcok a válogatottban, de egyre inkább körvonalazódik az a bő keret, akire számíthatunk majd a közvetlen felkészülés során. Technikai és taktikai edzéseket is tartottunk, a nehéz és megterhelő program ellenére viszont remek volt a munkamorál, megérdemlik a dicséretet a lányok. Ráadásul mindkét meccsünket megnyertük; az elsőn érződött a fáradtság, ám óriási pozitívum, hogy másnap, a holtponton átlendülve is jó teljesítményt tudtak nyújtani a fiatalok.”

A csapat a nyáron U17-es Európa-bajnokságon szerepelt, amelyen az ötödik helyet szerezte meg; a fiatalok első világversenye volt ez.

Ami a legfontosabb, hogy átestek a tűzkeresztségen, megízlelték, milyen egy ilyen esemény ritmusa.

Kínában még nehezebb lesz, az időeltolódáshoz is akklimatizálódni kell majd, amit hatékonyan kell majd kezelnünk. Az évben most találkoztunk utoljára, a jövő évi program viszont már nagyjából körvonalazódott. Igyekszünk minélt több meccset beilleszteni a menetbe, de az sem könnyíti meg a dolgunkat, hogy vannak olyan játékosaink, akik érettségi előtt állnak, azt pedig tilos a kézilabdázás alá rendelni, legalábbis a felfogásom szerint!”

(Kiemelt képünkön: Bohus Beáta Forrás: HF Montenegro)