UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2023-11-27 13:09

Zámbori Zala két arannyal és egy ezüsttel zárta a brnói ORV-t, de nem elégedett maradéktalanul

A 17 éves Zámbori Zala egyéni összetettben és a gyűrű szerenkénti fináléjában is győzött, valamint a csapattal ezüstérmes lett a tornászok brnói Olimpiai Reménységek Versenyén, ám a ferencvárosi fiatalban az érmek dacára is maradt hiányérzet.

Mint arról beszámoltunk, a magyar tornász fiatalok összesen hat éremmel, közte három arannyal tértek haza a brnói Olimpiai Reménységek Versenyéről. A mieink legeredményesebbjeként Zámbori Zala két elsőség mellett egy második hellyel végzett, miután az egyéni összetett verseny (76.200) és a gyűrű szerenkénti fináléja (13.200) után is a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg csapatban – Sas NándorralKis DominikkalKiss Zéténnyel és Király Patrikkal kiegészülve – ezüstérmet nyert.

„Alapvetően felemás érzésekkel zártam a versenyt, főleg amiatt, mert a gyakorlataimmal nem voltam maradéktalanul elégedett, becsúsztak rontások – kezdte értékelését a nyújtón EYOF-aranyérmes Zámbori az Utánpótlássportnak. –

Az összetett versenyben meg is lepődtem, hogy végül én nyertem, mert két szeren, lovon és korláton is hibáztam, de szerencsére a többiek is elmaradtak a legjobbuktól, így ez elég volt az első helyhez, aminek persze nagyon örültem. 

Eközben az első napon nyújtott teljesítménnyel ugrásban, nyújtón és gyűrűn is bekerültem a vasárnapi fináléba. A gyűrűt leszámítva sajnos ez a versenynap sem alakult ideálisan: a rontások miatt nyújtón csak ötödik, ugrásban hatodik lettem."

Zámbori Zala Forrás: fradi.hu

„Ezzel a versennyel pedig befejeztem az idei, igencsak hosszúra nyúló szezont, pályafutásom eddigi legsűrűbb évén vagyok túl, ez kicsit talán ez is érződött a mostani formámon Brnóban. Több szeren ezúttal már új, erősebb gyakorlatot mutattam be – ez hol jobban, hol kevésbé sikerült.

Ahogy elmondtam, akadtak pozitívumok és negatívumok, ugyanakkor ebben az időszakban fontos volt látni a javítanivalókat is, különösen a jövő évi ifjúsági Európa-bajnokság tükrében."

(Kiemelt kép forrása: MATSZ)