UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel

2023-11-28 17:19

Már csak egy hét: utánpótlás-konferencia újra klasszis előadókkal!

Az előadók között Szoboszlai Zsolttól Rátgéber Lászlóig, Egy nap az utánpótlásért címmel immár tizenharmadszor rendez konferenciát a fiatalok sportjáról az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a Magyar Edzők Társasága szakmai együttműködésével december 5-én a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában.

Már csak egy hét van hátra: jelentkezz most!

Az Utanpotlassport.hu szerkesztősége 2011 óta minden évben megrendezte nagy sikerű utánpótlás-nevelési konferenciáját, és ez az idén sem lesz másképp. A december 5-én, kedden a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában tartandó, Egy nap az utánpótlásért című, egész napos szakmai eseményen ezúttal is klasszis előadók beszélnek majd a korosztályos sportot érintő aktualitásokról, legfontosabb ügyekről. A konferencia rangját jelzi, hogy annak fővédnöke Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Apa-fiú, edző-tanítvány: Szoboszlai Zsolt és Dominik Forrás: EM Sports Consulting
A résztvevők beszélgetést hallgathatnak meg Szoboszlai Zsolttal, a labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, a Liverpool középpályásának, Szoboszlai Dominiknak az édesapjával, nevelőedzőjével

és előadást tart id. Herczeg György, az FTC gerelyhajító-edzője, az atlétika egyik legnagyobb reménységének tartott U20-as Európa-bajnok ifj. Herczeg György édesapja. Ugyancsak előadóként köszönhetjük Sótonyi Lászlót, a junior férfi kézilabda-válogatott 2023-ban Az év utánpótlásedzője díjjal kitüntetett szövetségi edzőjét, a HSA NEKA élvonalbeli felnőttcsapatának vezetőedzőjét;

az akadémiai modellt elemzi dr. Sáfár Sándor, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem egyetemi docense, a Nemzeti Sportügynökség kiemelt sportakadémiák és sportegyesületek igazgatóságának igazgatója és Rátgéber László mesteredző, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója.
Rátgéber László Forrás: Pécs Aktuál

Kerekasztal-beszélgetés keretében vitatja meg a gyermekkori kiválasztással kapcsolatos anomáliákat dr. Géczi Gábor egyetemi tanár, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportmenedzsment tanszékének vezetője, Székely Bulcsú, a Magyar Vízilabda Szövetség utánpótlás-bizottságának elnöke, a KSI pólószakosztályának vezetője és Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója. A család sikeres utánpótlás-nevelésben betöltött szerepéről osztják meg gondolataikat az utánpótlás kézilabda-válogatott Imre Bence és Imre Szofi szülei, Kökény Beatrix olimpiai ezüstérmes kézilabdázó és Imre Géza olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó. Németh Roland labdarúgóedző, az N. O. R. T. Complex képességfejlesztő műhely alapítója bemutatja azt az intelligens edzői rendszert, amely jelentős módszertani újítás a nevelőmunkában, míg Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumi elnöke a tanulni vágyó fiatalok támogatásáról beszél.

Dr. Fülöp Márta világszerte elismert pszichológus, a HUN-REN Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos tanácsadója, a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi tanára pedig a versengés pszichológiájáról, a versenyhelyzet pozitív megélésének lehetőségeiről tart előadást.
Prof. Dr. Fülöp Márta Forrás: ELTE PPK

Mindezen túlmenően Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a jövő évi, párizsi játékok előtti helyzetet összegzi a forrongó nemzetközi politika és a magyar esélyek tükrében.

A Magyar Edzők Társasága 10 kreditpontot ír jóvá a Kiemelt Edzői Programban, az Utánpótlás Edzői Programban, illetve a Gerevich Aladár Sportösztöndíj Programban résztvevő edzőknek. Ugyanakkor természetesen bárki regisztrálhat a konferenciára.

Az ebéddel egybekötött konferenciára az https://utanpotlaskonferencia.hu/ oldalon lehet jelentkezni, amelyen a részletes program mellett a részvételi feltételek is megtalálhatók. 

(Kiemelt képünkön: Apa-fiú, edző-tanítvány: Szoboszlai Zsolt és Dominik Forrás: EM Sports Consulting)