UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-11-28 15:23

Nagy siker volt ismét a Reménységek Kupája

A Club Aréna Győr második alkalommal adott otthont az U11-es, az U12-es és az U13-as korosztályú fiúk számára kiírt asztalitenisz Reménységek Kupájának.

A verseny létrehozói az eseménysorozatot ez év áprilisában azzal a fő céllal indították útjára, hogy a legfiatalabb hazai fiújátékosok – köztük a Jövő Reménységei Program tagjai – létszámkorlátozás nélkül nemzetközi tapasztalatokkal, versenyélményekkel gazdagodhassanak. A tervek szerint az asztalitenisz-viadalt a jövőben rendszeresen, évente két alkalommal rendeznék meg.

A mostani, második, nagy sikert arató

seregszemlén 7 országból (Ausztria, Belgium, Lettország, Olaszország, Románia, Szlovákia és Magyarország) 12 külföldi és 12 magyar klub fiataljai vettek részt, összesen 53-an.

Ők három korosztályban (U11, U12, U13) küzdöttek a díszes érmekért és serlegekért.

Az U11-esek és az U12-esek mezőnyében egyaránt a szlovákiai Nagy Filip (STK Pezinok), az U13-asok között a romániai Toró Dávid (Székelyudvarhelyi AK) diadalmaskodott. A legeredményesebb hazai versenyző az U11-es ranglistát is vezető Zsigmond Simon (Ceglédi VSE) lett: ő egy-egy második, harmadik és ötödik hellyel büszkélkedhetett.

Részletes eredmények: ITT.

(Kiemelt képünkön: Az U13-as verseny eredményhirdetése Fotó: Vígh Zsolt)