UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-12-01 18:58

Mokán István Damján és Kálmán Luca nyerte az U14-es Mesterversenyt

Mokán István Damján (Viharsarok TA) és Kálmán Luca (Alfa TI) győzött az U14-es teniszezők budapesti Mesterversenyén. Az U12-esek között Balázs Dávid (Tenisz Műhely) és Sziklai Zita (Budapesti Honvéd) nyert.

A fiúk versenyében a békéscsabai Viharsarok Tenisz Alapítvány játékosa, Mokán István Damján diadalmaskodott a Nemzeti Edzésközpontban tartott szezonzáró U14-es Mesterversenyen, miután a döntőben 6:2, 6:1-re győzte le Somogyi Ábelt (Pasarét TK). Ezzel Mokán a szabadtéri ob megnyerése után újabb értékes trófeát emelhetett a magasba – számolt be a hazai szövetség (MTSZ).

Eközben az U14-es lányok viadalán Kálmán Luca nyert. Az Alfa Tenisz Iskola fiataljának a fináléban az a Sávolt Karolina (Tenisz Műhely) volt az ellenfele, akit a csoportmérkőzések során két szettben legyőzött, ezúttal azonban teljesen más volt a játék képe: Karolina magabiztos játékkal nyerte meg az első szettet, innen azonban fel tudott állni a fedettpályás ob győztese, és végül 3:6, 6:2, 6:1-re fordítani tudott.

Az U12-esek versenyében Balázs Dávid (Tenisz Műhely) és Sziklai Zita (Budapesti Honvéd SE) szerezte meg a végső sikert – előbbi klubtársát. Jóny Márkot, utóbbi Csernus Tímeát (TSZSK Gyula) múlta felül az aranyért.

(Kiemelt képen: Kálmán Luca (balra) és Sávolt Karolina, az U14-es leány Mesterverseny finalistái Forrás: MTSZ)