UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-12-02 18:58

Fábián Bettina ezüstérmet szerzett a nyílt vízi felnőttvilágkupán

Óriási volt a tét a nyílt vízi úszók portugáliai felnőttvilágkupáján, amelynek mezőnyében a magyar utánpótlás több képviselője is ott volt.

A hazai szövetség beszámolója szerint a 18 éves Fábián Bettina óriási hajrával ezüstérmig tempózott a portugáliai nyílt vízi felnőttvilágkupán, és megnyerte a juniorok összetettjét, a felnőttek között 5. lett, a teljesítményével pedig kiharcolta a vb-indulás jogát. A nők között a másik helyért többen is viaskodtak, a különversenyből pedig a 19 esztendős Szimcsák Mira jött ki a legjobban, aki a 2013 óta állandó „fellépőnek” számító Olasz Annát szorította ki a dohai csapatból.

A férfiak között a 17 éves Kovács-Seres Hunor bizonyíthatott, aki a 72. helyen ért célba, aki a juniorok összetetjében így is megszerezte a 2. pozíciót.

„Ez volt az egyik legnehezebb verseny, amin eddig részt vettem, nagyon komoly volt a mezőny, borzasztóan nehéz volt úszni – idézi a musz.hu Fábiánt. – Ehhez képest szerintem kihoztam az egészből a maximumot, az amerikai lányt nem nagyon láttam, a többieket viszont sikerült megelőznöm, úgyhogy nagyon örülök az ezüstéremnek és a vb-kvalifikációnak. Szeretem a simább vizet, jobban kijön a technikám és az úszástudásom, de most a hullámokban is megmutattam, hogy klasszikus nyílt vizes körülmények között is tudok jól teljesíteni, ami jót tesz a lelkemnek. Meg persze az is, hogy a kemény munkának köszönhetően ilyen jól bírtam, különösen a hajrát – ott végre egyszer sikerült jól helyezkednem, mert addig folyamatosan középre kerültem a fordulóknál, állandóan lenyomtak, a végén viszont sikerült a szélén elmenni a többiek mellett.”

(Kiemelt képünkön: Rasovszky Kristóf és Fábián Bettina Forrás: MÚSZ)