UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-12-03 14:52

Dorkó Laura nagy célokkal vág neki 2024-nek

Az egri ökölvívó, Dorkó Laura a serdülők között szinte mindent megnyert 2023-ban a hazai versenyeken, és a nemzetközi mezőnyben sem jött zavarba, amit a korosztályos Eb-n bizonyított.

Hamar az ökölvívás mellett kötött ki az Egri Városi Sportiskola sportolója, Dorkó Laura, akinek az édesapja az említett klub és a serdülőválogatott vezetőedzője, Dorkó Péter. A fiatal elmondása szerint nem kellett sok idő, hogy beleszeressen a sportágba, a lelkesedés pedig a mai napig tart.

„Hétéves lehettem, amikor edzeni kezdtem; bár közben kipróbáltam más sportágakat is, semmi nem kötött le úgy, mint az ökölvívás. Azt, hogy versenyezni is szeretnék, két évvel ezelőtt döntöttem el – emlékszik vissza a kezdetekre Dorkó. – Bevallom, kicsit fura helyzet, hogy apukám az edzőm a klubban és a válogatottban is, de szerencsére ez nem ront a kapcsolatunkon; azt látom, hogy próbál ugyanúgy kezelni, mint a többi tanítványát.

A teremben érzem magamat a legjobban, a legmagabiztosabban – itt szeretek a legjobban lenni!

A fiatal eredményesen zárta 2023-at, hazai és nemzetközi szintéren is bizonyította a tudását.

„Áprilisban a Magyar-kupát, októberben a magyar bajnokságot nyerte meg második alkalommal, amire nagyon büszke vagyok. A nyári serdülő Európa-bajnokságon sajnos egy győztes meccs után a negyeddöntőben kikaptam, aminek nem örültem, de így is szép emlékeket szereztem. Boldog vagyok, hogy tagja lehetek a válogatottnak, mert rengeteg jó embert ismertem meg emiatt, illetve sokat fejlődtem – mondja a bunyós, aki az Eb-n elszenvedett veresége óta még motiváltabban várja a jövő évet. – Miután Mariborban kikaptam, eldöntöttem, hogy jövőre megnyerem az Európa-bajnokságot; az a fő cél, de persze más színű éremnek is nagyon örülnék. A magyar bajnokságon és a kupában címet akarok védeni, emellett minél több nemzetközi eseményre szeretnék eljutni, hogy tapasztalatot szerezzek.”

(Kiemelt képünk forrása: Facebook/Dorkó Péter)