UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-12-03 19:12

Veretlenül menetelnek a soproni junior lányok, de még messze vannak a legjobbjuktól

Egyedüliként már csak a Soproni Darazsak Sportakadémia csapata áll százszázalékos mérleggel az U18-as leány kosárlabda-bajnokságban; Hollós Dániel vezetőedzőt kérdeztük a sikerszéria kapcsán.

Nyolc forduló után már csak egyetlen együttes maradt veretlen a junior leány kosarasok korosztályos bajnokságában. Az „A" jelű kiemelt alapszakaszcsoportot vezető Soproni Darazsak Sportakadémia az eddigiekben valamennyi találkozóját megnyerte, méghozzá rendkívül magabiztosan: átlagosan 35,4 pontos különbséggel felülmúlva az ellenfeleket. Hollós Dániel tanítványai legutóbb a BEAC-Újbuda második csapatát győzték le nagyon simán, 102–44-re.

„Természetesen örülünk a százszázalékos mérlegnek, de hozzátartozik a teljes képhez, hogy a könnyebb csoportba kerültünk. A papíron három legnagyobb riválisaink közül három – a DVTK, a Pécs és a BEAC – is a másik hatosban, a B-csoportban szerepel – kezdte Hollós Dániel vezetőedző az Utánpótlássportnak. – Ugyanakkor ettől függetlenül is elég nehéz messzemenő következtetéseket levonni az eddigi mérkőzésekből, mert

a nyolc fordulóban nyolc különböző összetételben játszottunk, ráadásul a legerősebb felállásunkban még egyszer sem szerepeltünk.

Az igazi erőfelmérő majd a bajnokság következő szakaszában, a rájátszásban jöhet el, addig pedig igyekszünk a megfelelő kohéziót megtalálni a lányok között. Többen is újonnan érkeztek hozzánk a nyáron, illetve akad olyan meghatározó játékosunk is, aki hosszú sérülésből tért vissza. Emellett a tavalyi kadétbajnok együttesünk magja is most már a juniorokat erősíti.

Nagy feladat lesz ezt a társaságot egy csapattá gyúrni, ugyanakkor olyan képességű és mentalitású játékosokkal vagyunk megáldva, hogy azt hiszem, ezzel nem lesz gond.

Még alakulóban vagyunk, de tavaszra össze fog állni a játékunk, és a bajnokság végjátékában sokra lehetünk hivatottak."

Hollós Dániel Forrás: Soproni Darazsak Sportakadémia

A soproni junior lányok közül ebben az évadban már heten (Sinka-Pálinkás Szofi, Toman Dóra, Janzsó Alíz, Kókai Patrícia, Szikszai Franciska, Toman Réka és Völgyi Lili) is pályára léphettek a felnőttcsapatban, a bajnoki címvédő Sopron Basketben.

Nagy büszkeség számunkra, hogy a fiatalok közül ilyen sokan szóhoz jutottak már az első csapatunkban. Ők mind a heten tagjai a korosztályos válogatottnak is.

A lányoknak egyébként több fronton is helyt kell állniuk, ugyanis az A-csoportos és a juniorcsapatunk mellett az NB I/B-s gárdánk úgyszintén oszlopos tagjai, és szerencsére elmondható, szépen veszik az akadályokat."

(Kiemelt kép forrása: Soproni Darazsak Sportakadémia)