UtánpótlásSport
2024. február 22.
  • instagram
KADÉT ÉS JUNIOR VÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÁPOLY)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás Junior ökölvívó-világbajnokság

2023-12-04 18:28

Két bronzéremmel zárta a junior-világbajnokságot a magyar csapat

A magyar válogatott két harmadik hellyel fejezte be a szereplést a jereváni junior ökölvívó-világbajnokságon; Gombai Dominik és Budai Flóra állhatott fel a dobogóra.

Tizenegy magyar fiatal lépett ringbe a november 24-én elstartolt a junior ökölvívó-világbajnokságon, amelynek az utolsó döntőit hétfő este rendezik meg. A küldöttség szövetségi edzője, Törteli Ferenc az Utánpótlássportnak úgy nyilatkozott az esemény kezdete előtt, hogy jól sikerült a felkészülés, és bár esélylatolgatásba nem kezdett, bízott benne, hogy jól sikerül majd a hazai bokszolóknak a kéthetes túra.

A csapatból végül ketten jutottak be a legjobb négy közé, vagyis szereztek érmet; egyaránt bronzszínűt.

A nyári junior Eb-n aranyérmet szerző Budai Flóra (75 kg) erőnyerőként az elődöntőben kezdhetett, ám szoros meccsen nem bírt a későbbi győztes orosz ellenfelével, így bronzéremmel térhet majd haza. Mint ahogyan az 50 kilogrammos fiúk közül Gombai Dominik is: a fiatal a nyolcaddöntőben curaçaói, a negyeddöntőben görög ellenfelet vert, a négy között viszont őt is megállították, örmény fiú állta az útját.

Gombai Dominik Forrás: MÖSZ

Hozzá hasonlóan két meccset nyert Horváth András (54 kg), aki viszont a legjobb 32 között kezdett, és végül a negyeddöntőig jutott. Szintén ünnepelhetett győztes összecsapás után Benedek Péter (52 kg), míg a lányok közül Petrimán Patrícia (46 kg), Nyögéri Sára (50 kg) és Varga Sára (57 kg) is sikerrel vette a nyolcaddöntős kört, ám a legjobb nyolcnál tovább ők sem jutottak.

A magyar válogatott tehát 11 versenyzővel vett részt a világbajnokságon, közülük pedig 6-an szereztek győzelmet is.

Lányok:
46 kg: Petrimán Patrícia, 50 kg: Nyögéri Sára, 57 kg: Varga Sára, 75 kg: Budai Flóra
Fiúk:
48 kg: Körömi Ábel, 50 kg: Gombai Dominik, 52 kg: Benedek Péter, 54 kg: Horváth András, 60 kg: Horváth Szabolcs, 63,5 kg: Mailát András, 75 kg: Váradi Sándor

Edzők:
Törteli Ferenc, Székesfehérvári Tamás, Huszár Árpád, Lantos Gyula

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)