UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-12-04 12:53

Leinweber Olivér már most elérte a tavalyi ob I-es góljai számát

A 18 éves Leinweber Olivér az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság alapszakaszának legeredményesebb ifjúsági játékosa.

A múlt hét végén két meccs híján lezárult az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság alapszakasza, az őszi szezonból a Honvéd–OSC és a Vasas–KSI találkozó vár még pótlásra.

Az ob I ezen évadában a 2005-ben vagy a később született fiatalok számítanak korosztályos pólósnak, hiszen ők azok, akik még az utánpótlás-bajnokságban is érdekeltek.

Közülük emelkedik ki a Szeged 18 éves játékosa, Leinweber Olivér, aki

nemcsak az ifjúsági mezőnyben, hanem a felnőttek között is ontja a gólokat.

A tavaly Belgrádban U18-as világbajnokká avanzsálódott ígéret 12 meccsen 29 gólig jutott az alapszakaszban, ezzel a góllövőlista előkelő hetedik pozícióját foglalja el, mutatójával magasan kitűnve az első osztály ifjúsági játékosai közül. A hazai szövetség statisztikája szerint Leinweber az ob I ötödik legtöbbet próbálkozó pólósa, az összegzés alapján hetven alkalommal tett kísérletet a gólszerzésre.

Leinweber Olivér az ob I legeredményesebb ifjúsági játékosa Forrás: Zue.hu Szegedi VE

Leinweber a legutóbbi, szombati fordulóban is a Kiss Csaba által irányított Szeged legeredményesebbje volt: négy góllal járult hozzá a felsőházba jutó csapata 13–10-es győzelméhez Egerben.

A sokra hivatott fiatal így elmondhatja magáról, hogy

már az alapszakasz végén annyi gólnál jár az élvonalban, mint amennyit a tavalyi évadban összesen szerzett: 29-nél.

Emellett a most az Eb-re készülő U19-es válogatott keretében szereplő vízilabdázó az ifjúsági bajnokságban 43 góllal vezeti a góllövőlistát, ám ez a pozíciója sem meglepő, hiszen tavaly 116 találattal lett a korosztálya pontvadászatának legjobb gólgyárosa.

Leinweber a 2020/21-es idényben mutatkozott be szegedi színekben az ob I-ben, első gólját 2020 novemberében lőtte a Miskolcnak. A 2021/22-es évadban vezéregyénisége volt annak a serdülőcsapatnak, amely Juhász Zsolt irányítása mellett Szeged férfi vízilabda-történetének első bajnoki címét ünnepelhette.

(Kiemelt képünkön: Leinweber Olivér Fotó: Sólya Eliza)