UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong U20-as jégkorong-világbajnokság

2023-12-10 18:39

Vereség a kazahoktól a budapesti divízió I/A-s vb nyitányán

A Ladányi Balázs vezette U20-as jégkorong-válogatott háromgólos vereséget szenvedett a kazahoktól a budapesti Tüskecsarnokban zajló, divízió I/A-csoportos korosztályos világbajnokság nyitó napján.

A magyar csapat a hazai rendezésű U20-as vb első meccsét azokkal a kazahokkal játszotta, amellyel néhány nappal korábban edzőmeccsen is megmérkőzött a Tüskecsarnokban – akkor 5–2-re a közép-ázsiaiak győztek.

Ezúttal is a kazahok kezdték jobban a találkozót: a negyedik percben Davlat Nurkenov révén megszerezték a vezetést (0–1). Majd a mieink is egyre jobban belelendültek, és kezdték felvenni a ritmust az eleinte gyorsabbnak és technikásabbnak tűnő ellenféllel. Ezt azonban Mihalik Gergő kiállítása követte, és az emberelőnyt ki is használták a kazahok, ezzel a 13. percben Jegor Smoljanov góljával kétgólosra nőtt a hátrány (0–2). Szerencsére ez nem sokáig maradt így, mivel

egy percre rá Mihalik – javítva a hibáját – szép akció végén távolról talált be (1–2).

Az első harmad utolsó perceiben ismét emberhátrányba kerültek a mieink, de ezt sikerült kivédekezni; 1–2-es állásról jöhetett a folytatás.

A második harmad elején előbb a kazah, majd magyar válogatott kapott egy-egy kiállítást, de ezek kihasználatlanul maradtak. Ebben a játékrészben Ladányi Balázs tanítványai már jóval agresszívabban léptek fel, és ez több magyar gólhelyzetet eredményezett. A magyarok erősebb percei után a kazahoknak is akadtak lehetőségei, ám a kapuban Hegedűs Levente rendre jól állta a sarat. Egészen addig, mígnem az erőfeszítések meghozták a gyümölcsét, és megszületett a magyar egyenlítés:

két perccel a harmad vége előtt Dobos Bendegúz lőtt gólt messziről, a kék vonal közeléből (2–2).
Forrás: MJSZ

Mindezek után a záró húsz percnek úgy vághatott neki válogatottunk, hogy a győzelemre is megvan a reális esély. A harmad derekához érve azonban Artyom Avdejenko révén a kazahok ismét megszerezték a vezetést, majd hét perccel a vége előtt Vsevolod Logvin góljával ismét kettőre nőtt riválisunk előnye (2–4). Sajnos a mieinknek a végjátékban már nem sikerült betalálni. A legvégén pedig Logvin állította be a végeredményt, így a felkészülési meccshez hasonlóan

ez a mérkőzés is 5–2-es kazah sikert hozott.

A mieink legjobbjának Mihalik Gergőt választották meg.

Folytatás hétfőn este 19:30-tól az osztrákok ellen. Korábban a világbajnokság nyitó meccsén a franciák 6–4-re verték a dánokat.

U20-AS DIVÍZIÓ I/A-CSOPORTOS VB, BUDAPEST (TÜSKECSARNOK)
Magyarország–Kazahsztán
2–5 (1–2, 1–0, 0–3)
Gólszerzők: Mihalik Gergő (14. perc), Dobos Bendegúz (39. p.), illetve Davlat Nurkenov (4. p.), Jegor Smoljanov (13. p.), Artyom Avdejenko (49. p), Vsevolod Logvin (53. p. és 58. p.)

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)