UtánpótlásSport
2024. május 13.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-12-11 14:11

A lengyelországi ORV-n búcsúzik 2023-tól a serdülő leányválogatott

Péntektől vasárnapig a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén szerepel a serdülő leány kézilabda-válogatott, amely előtte Győrben vesz részt az év utolsó összetartásán.

Nem pihent az ősszel a serdülő leány kézilabda-válogatott, amely októberben a szlovák, novemberben a szlovén korosztályos csapatot győzte le magabiztosan.

A fiataloknak hétfőtől az utolsó idei összetartás kezdődik, Győrben edzenek a fiatalok, akik a hét második felében Lengyelország felé veszik az irányt, ugyanis Olimpiai Reménységek Versenye vár rájuk.

„A korábbi edzőtáborokhoz képest szűkebb kerettel találkozunk Győrben, tizennyolc játékosra számítok ezen a héten. Leginkább azok kapnak most lehetőséget, akikkel a jövő nyári nyílt Európa-bajnokság kapcsán is tervezek, ám a nevek nincsenek kőbe vésve, természetesen cserélődhetnek még a következő félévben – kezdi a válogatott szövetségi edzője, Kun Attila. –

Erőfelmérő lesz, hiszen három egymásutáni napon lépünk pályára, meglátjuk, ki hogyan bírja majd ezt a sorozatterhelést.

Előtte igyekszünk élesíteni, gyorsítani az elmúlt hónapokban gyakorolt és tanult taktikai elemeket, és persze a technikai tudást meg tovább csiszoljuk. Sorrendben a csehekkel, a szlovákokkal és a lengyelekkel csapunk össze; közülük a szlovákokkal nemrég találkoztunk, míg a másik két csapatot még nem láttuk játszani. A korábbiakhoz hasonlóan most is próbálok majd mindenkinek ugyanannyi, vagy hasonló mennyiségű játékidőt biztosítani, hogy legyen esélyük a fiataloknak megmutatni magukat. Ez a torna is arra szolgál majd, hogy a hiányosságokat javítsuk.”

Olimpiai Reménységek Versenye, Lengyelország (december 15-17.)

12.15. 16:00
Magyarország–Csehország

12.16. 16:00
Magyarország–Szlovákia

12.17. 12:30
Magyarország–Lengyelország

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)