UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-12-12 20:30

Szépen zárná a felnőtt ob-n a hullámvasútszerű évét Gémes Levente

A 18 éves Gémes Levente nehéz év végéhez érkezett, amit a felnőtt országos bajnokságon megszerzett aranyéremmel zárna.

Nagy várakozás előzi meg a századik felnőtt ökölvívó országos bajnokságot, amelynek népes mezőnyéből az utánpótlás sem hiányzik majd, az U22-es korosztály mellett ugyanis a másodéves (vagyis 2005-ös születésű) ifjúságiak legjobbjai is kesztyűt húznak a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban december 13. és 16. között.

Az eseményen ringbe lép a 71 kilósok között a tavaly novemberi ifjúsági világbajnokságon ezüstérmet szerző Gémes Levente is, aki motiváltan vágott neki 2023-nak, ám esztendő nagyobbik része nem a tervei szerint alakult.

„Valóban, a legjobb jelző erre az évre, hogy hullámvasútszerű. Részleges izomszakadással kezdtem 2023-at, aminek a rehabilitációja jól haladt, az Énekes-emlékversenyen aranyérmet szereztem, majd volt még egy összecsapásom Nileborg Krisztiánnal, amelyen rásérültem a korábbi problémámra;  ekkor eldőlt, hogy félévet ki kell hagynom. Ez az időszak rendkívül nehéz volt, rosszul telt, teljesen elhagytam magam. Főleg mentálisan viselt meg a szünet, az első három hétben, gipszben ráadásul egyáltalán nem edzhettem – emlékszik vissza a Szeged Box Club 18 éves fiatalja az első félévre. –

Rengeteget segített a családom, és persze ugyanúgy számíthattam az edzőimre és a barátaimra is. Emellett a Vinny Pazienza, korábbi profi világbajnok bokszolóról szóló filmet legalább huszonötször megnéztem, az tartotta bennem a lelket.

Az ősszel a visszatérésem után megnyertem az ifjúsági országos bajnokságot, ami sokat jelentett.”

Jövőre már az U22-esekhez tartozik Gémes, aki az idén már ismerkedhetett a „nagyok” közegével: edzett a felnőttválogatottal, sőt versenyen debütálhatott is már a felnőttmezőnyben.

„Októberben a szerbiai Golden Gloves nemzetközi viadalon összecsaphattam egy rutinos és nagyon ügyes kubai ellenféllel, akitől bár kikaptam, nem voltam csalódott; élveztem a bunyót, emellett sokat tanultam a meccsből. Szeretném úgy zárni ezt az évet, mint a tavalyit; egy nagy sikerrel! Az aranyéremért megyek a felnőtt ob-ra, aminek alig várom a kezdését. Jövőre pedig megcélzom az olimpiai kvalifikáció versenyeket, szeretnék kijutni Párizsba!”

(Kiemelt képünk forrása: Szeged Box Club)