UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-12-12 13:48

Varga Péter és Berkó Liliána az év utánpótláskorú játékosa

A kecskeméti Varga Péter (18) és a balatonfüredi Berkó Lilliánát (20) választotta meg a Magyar Röplabda Szövetség az év legjobb utánpótláskorú játékosának.

Kiosztotta a 2023-as év legjobbjainak járó elismeréseket a Magyar Röplabda Szövetség. A férfiszakágban az utánpótláskorú teremröplabdázók között Varga Péter érdemelte ki az elismerést.

Ahogyan az MRSZ is írja, a 18 éves Varga Péter szenzációs évet produkált: a fiatal feladóátló májusban U20-as országos bajnokságot nyert a KESI Röplabda Akadémia csapatával, ugyanakkor emellett már a Kecskemét Extraligában szereplő felnőttegyüttesében is megmutatta tudását, sőt az Európa Liga-ezüstérmes felnőttválogatottban is pályára léphetett. Varga rengeteget fejlődött az utóbbi időszakban,

amit jól mutat az őszi szezonban nyújtott teljesítménye is, hisz 213 pontjával immár a magyar élvonal legeredményesebbjei közé tartozik.

A női korosztályos teremröplabdázók között Berkó Liliána kapta meg a díjat, így akárcsak tavaly, 2023-ban is a 20 éves feladóreménységét választották meg a leányszakág legjobbjának.

Berkó Liliána Forrás: MRSZ

Berkó tavasszal még az MTK Budapest U20-as együttesének csapatkapitányaként nyert korosztályos országos bajnokságot májusban, majd nyáron az Extraligában szereplő Szent Benedek RA gárdájához igazolt, amelyben folyamatos játéklehetőséget kap. Továbbá az idei év azért is maradhat emlékezetes számára, mert

a felnőttválogatottba is meghívót kapott, mi több, az Európa-bajnoki keretbe is bekerült, illetve pályára is lépett a magyar csapat genti Eb-csoportmeccsein.

(Kiemelt képen: Varga Péter Forrás: MRSZ)