UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-12-13 11:39

A 18 éves Pető Milán lehet a fehérvári fiatalok úttörője

Három hónap kihagyás után a 18 éves labdarúgó, Pető Milán kezdőként tért vissza a múlt hét végén a Fehérvár FC-be.

Ahogyan a legutóbbi heti összesítésünkben beszámoltunk róla, a Fehérvár FC-hez köthető a legkevesebb magyar fiatalperc a labdarúgó NB I-ben: a 16. forduló után 190-et mutat a számláló. Novemberben Bartosz Grzelak vezetőedző a Nemzeti Sportnak azt mondta, vannak szépreményű tehetségeik, közülük Pető Milán állt a legközelebb ahhoz, hogy beverekedje magát a csapatba.

Az idény elején kapott lehetőséget a 18 éves játékos, ám szeptemberben egy edzésen nyílt alkartörést szenvedett, műteni is kellett, ezért három hónapot hagyott ki, a Mezőkövesd elleni bajnokin (2–0) azonban visszatért, kezdőként kapott lehetőséget a múlt hét végén.

„Mondják, sosem jön jókor a sérülés, de ez a lehető legrosszabbkor ért, mert játékban voltam, és ki kellett hagynom az U19-es Eb-selejtezőt is   – mondta az NSO-nak a visszatérése után Pető.  – A bánkódásnak azonban nem engedtem teret, úgy voltam vele, nem tudok mit kezdeni a helyzettel, csak a felépülésemre összpontosítok. Csaknem egy hónapja edzek, a legutóbbi három hétben teljes értékű munkát végeztem, úgyhogy az volt a célom, hogy az utolsó három bajnokin pályára lépjek legalább tíz-tizenöt perc erejéig.

Váratlanul ért, hogy a kezdő tizenegyben kaptam helyet a Mezőkövesd ellen,

ám az igazsághoz tartozik, Kalmár Zsolt sérülése és Tobias Christensen családi ok miatti hiányzása is közrejátszott abban, hogy az első perctől kezdve a pályán voltam. Úgy érzem, nem játszottam rosszul, megoldottam a rám bízott feladatokat, és a csapattársaim is mondták, ahhoz képest, hogy hosszú kihagyás után léptem pályára, jól ment. Olykor azért éreztem a három hónapos kihagyást, a sok védekezés kivett belőlem a nagy iramú meccsen. Mindent beleadok a következő napokban, hogy ha csak csereként is, de a Paks elleni szezonzárón lehetőséget kapjak.”

(Kiemelt képünkön: Pető Milán Fotó: Török Attila)