UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong U20-as jégkorong-világbajnokság

2023-12-13 18:37

Hosszabbításos vereség a japánoktól a budapesti U20-as divízió I/A-s világbajnokságon

A Ladányi Balázs vezette U20-as jégkorong-válogatott fordulatos meccs végén, hosszabbításban 5–4-re kikapott a japánoktól a hazai rendezésű divízió I/A-csoportos világbajnokság harmadik játéknapján. Két fordulóval a vége előtt a mieink egy ponttal az utolsó előtti, ötödik helyen állnak.

A kazahok és az osztrákok elleni vereség után a magyar csapat szerdán a szintén pont nélkül álló japánokkal találkozott a Tüskecsarnokban zajló U20-as divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon.

A mieink nagyon rosszul kezdték a találkozót: az ázsiaiak már az első percben megszerezték a vezetést Szuzuki Fudzsi révén, majd két perccel később meg is duplázták az előnyt Szaszanuma Aoj góljával (0–2). Ladányi Balázs szövetségi edző erre azonnali időkéréssel és kapus cserével reagált, Hegedűs Leventét Csala Patrik váltotta. Szerencsére a rémálomszerű kezdés után a magyar fiúk is belelendültek, kiállításokat harcoltak ki, majd a 14. percben Franyó Krisztián távoli próbálkozásába Nemes Márton piszkált bele jól, s ezzel szépített válogatottunk (1–2). A lendület továbbra is megmaradt, így nem sokat kellett várni az egyenlítésre sem: két perccel az első harmad vége előtt Farkas Olivér talált be (2–2). Ám sajnos nem ez volt a játékrész utolsó gólja, a hazai védelem figyelmetlenségét Kokuva Junya használta ki (2–3). 

Forrás: MJSZ

A második felvonás aztán csak egy gólt hozott, de azt a mieink szerezték: a harmad felénél Szabó Rácz Maxim egyenlített emberelőnyből (az első gólt szerző Nemes ekkor már a második asszisztját osztotta ki). Ezzel a kazahok és az osztrákok elleni meccshez (2–2) hasonlóan ezúttal is egálról rajtolt a záró húsz perc a magyar válogatott számára (3–3). Ráadásul Ravasz Csanád révén hamar a harmadik harmadik elején sikerült gólt lőni, minek köszönhetően a Ladányi-csapat először állt jobban a meccsen (4–3). A végjátékban aztán jó néhány helyzet adódott a mieink előtt, de nem sikerült bebiztosítani a győzelmet, ezt pedig a japánok végül meg is büntették az utolsó percben, amikor lehozták a kapusukat, és kiharcolták a hosszabbítást Takada Rin góljával (4–4). 

Sajnos azonban nem tartott sokáig a három a három elleni játék, ugyanis a japánok már a hosszabbítás 16. másodpercében eldöntötték a két pont sorsát.

A másodjára betaláló Kokuva jegyezte a győztes gólt (4–5).

A magyar csapat három forduló után egy ponttal áll, az ötödik helyen. 

A hatcsapatos mezőny első helyezettje feljut a tízcsapatos elitbe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be. 

A mieink legjobbjának Csala Patrikot választották meg. Folytatás csütörtök este 19:30-tól az eddig pont nélkül álló dánok ellen.

U20-AS DIVÍZIÓ I/A-CSOPORTOS VB, BUDAPEST (TÜSKECSARNOK)
Harmadik forduló
Magyarország–Japán 4–5 hosszabbítás után (2–3, 1–0, 1–1, 0–1)
Gólszerzők: Nemes Márton (14. perc), Farkas Olivér (19. p.), Szabó Rácz Maxim (30. p.), Ravasz Csanád (43. p.), illetve Szuzuki Fudzsi (1. p.), Szaszanuma Aoj (3. p.), Kokuva Junya (20. p.), Takada Rin (60. p.), Kokuva Junya (61. perc)

TABELLA:
1. Kazahsztán 9 pont
2. Ausztria 6 pont
3. Franciaország 6 pont
4. Japán 2 pont
5. Magyarország 1 pont
6. Dánia 0 pont

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)