UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-12-13 09:05

Már csak a NEKA U18-as fiúcsapata hibátlan a korosztályos élvonalbeli bajnokságokban

Harmadához ért az U18-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság alapszakasza; a NEKA az első 12 fordulóban megállíthatatlan volt.

Pár nap múlva megkezdődik a téli szünet a korosztályos élvonalbeli bajnokságokban, a fiatalok december közepétől január végéig nem játszanak meccset a jelenlegi kiírásban.

Az utánpótlás-pontvadászatok esetében már csak egyetlen tabellán találunk hibátlan mérleggel álló, pontosabban vezető együttest:

az U18-as fiúk Nyugati csoportjában a NEKA mind a 12 eddigi mérkőzését megnyerte,

a legszorosabb meccseit a „szomszédok” ellen játszva. A Lehőcz Zoltán vezetőedző által irányított balatonboglári akadémisták a Veszprémi KKFT (32–30), a BFKA-Balatonfüred (31–26) és a BFKA-Veszprém (36–32) ellen is szűk győzelmet arattak, utóbbi kettő együttes ráadásul az eddigi egyetlen vereségét jegyezte fel a Nemzeti Kézilabda Akadémia ellen. 

A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia veszprémi csapata több pontot nem is veszített, így mindössze kettővel lemaradva üldözi az éllovas NEKA-t, de a Fürediek is látótávolságon belül robognak, eggyel a veszprémiek mögött.

Lehőcz Zoltán vezetésével 12/12 a NEKA mérlege az ősszel Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A naptár alapján az utolsó őszi mérkőzésen a NEKA-sokra nem vár könnyű feladat, a negyedik Budai Farkasok otthonába látogatnak; hogy ki lehet a nyerő emberük, azt nehéz lenne megjósolni, ugyanis az eddigi 12 körben mindig más fiatal tudott vezérként előlépni, és győzelemhez segíteni az akadémistákat. Jól mutatja ezt, hogy a góllövőlista élmezőnyében nem találunk balatonboglári fiatalt; a házi rangsorban Kollár Benedek áll a legjobban, 55 találattal. Ami biztos, hogy várhatók még izgalmak az U18-as Nyugati csoport folytatásában, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan ismét csak két együttes jut be a nyugati oldalról az évad végi négyes döntőbe.

(Kiemelt képünkön: Kollár Benedek a NEKA legeredményesebb játékosa Fotó: Tompos Gábor/NEKA)