UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2023-12-14 14:38

A 16 éves Luke Littler lehet a dartsvilágbajnokság nagy felfedezettje

A mindössze 16 éves angol dartsjátékos, Luke Littler kiharcolta, hogy ott lehessen a december 15-én kezdődő világbajnokságon; a szakértők szerint a legjobbak ellen is okozhat meglepetést.

A brit sportsajtó hetek óta latolgatja, hogy mire lehet képes a december 15-én kezdődő dartsvilágbajnokság legfiatalabb versenyzője, a mindössze 16 éves Luke Littler. A fiatal angol játékos nyerte a PDC ifjúsági világbajnokságát, valamint Pro Tour-kártáyt szerzett, tehát a legnagyobb versenyeken is részt vehet a jövő évben.

A The Sun napilap szerint Littler megmutatta, hogy kellően magabiztos és megvan a megfelelő önbizalma ahhoz, hogy a legjobbaknak is méltó kihívója legyen. A korábbi kiváló játékos, jelenleg szakértőként dolgozó Mark Webster azt nyilatkozta a dartsnews.com-nak, hogy „Littler kivételes tehetség, ráadásul a sorsolása is jó”. Ugyanis az angolok ígérete az első fordulóban a holland Christian Kisttel mérkőzik, győzelem esetén a második körben pedig a világranglista 20. honfitársával, Andrew Gildinggel találkozik. 

(Kiemelt képünk forrása: pdc.tv)