UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong U20-as jégkorong-világbajnokság

2023-12-14 21:46

Vereség a dánoktól is a budapesti divízió I/A-s U20-as vb-n

A Ladányi Balázs vezette U20-as jégkorong-válogatott két góllal kikapott a dánoktól a budapesti Tüskecsarnokban zajló divízió I/A-csoportos korosztályos vb negyedik játéknapján. Szombaton a franciák ellen a bennmaradás kiharcolása lesz a tét.

A japánok elleni hosszabbításos vereséggel három forduló után egy ponttal állt a magyar csapat, amely így csütörtök este csoportja utolsó helyéről folytathatta a divízió I/A-s U20-as jégkorong-világbajnokságot a Tüskecsarnokban. A bennmaradás kivívása szempontjából kulcsfontosságú találkozón a mieinkre az egy győzelemmel és két vereséggel álló dánok vártak.

A kiegyenlített játékot hozó első percek után – a kazahok és a japánok elleni mérkőzéshez hasonlóan – ismét az ellenfél szerezte meg a vezetést; öt perc elteltével a skandinávok részéről Anton Linde talált be Csala Patrik kapujába (0–1). Majd nem sokkal később Horváth Donát kiállítása miatt emberhátrányba került Ladányi Balázs együttese, a dánok pedig ki is használták az előnyt Thomas Mondrup révén (0–2). A négyből ez már a harmadik olyan meccs lett, amelyen a mieink viszonylag hamar kétgólos hátrányban találták magukat.

Kikapott a dánoktól a magyar csapat a hazai U20-as vb-n Fotó: Vörös Dávid/MJSZ

A második harmadra szerencsére nagyot fordult a játékképe, és sokkal inkább a magyar csapat akarata érvényesült. A jóval agresszívabban fellépő válogatottunk erőfeszítése gyorsan (szépségdíjas) góllá is érett: Mihalik Gergő remek szólóját követően Dobos Bendegúz hozta kihagyhatatlan helyzetbe Horváth Bencét (1–2). A folyatásban is hasonló mederben zajlott a játék: jó néhány nagy helyzet adódott a mieink előtt, ám sajnos egyiket sem sikerült gólra váltani, így a második húsz perc végeztével az egyenlítés még váratott magára.

A záró harmad kezdetén is a házigazdák játszottak fölényben, viszont a pontos befejezés továbbra is hibádzott. Mígnem a 48. percben Mihalik sikertelen próbálkozása után a dánok tudtak kontrázni; Daniel Olsson góljával pedig ismét kétgólosra nőtt a különbség.

A végjátékban már nem született újabb gól, ezzel a magyar csapat 3–1-re vereséget szenvedett.

A mieink legjobbjának Nemes Mártont választották meg.

Négy forduló után továbbra is egy ponttal a csoport utolsó helyén áll a válogatott, amelynek így

a szombati záró körben mindenképpen nyernie kell a franciákkal szemben a bennmaradás kiharcolásához.

A hatcsapatos mezőny első helyezettje feljut a tízcsapatos elitbe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

U20-AS DIVÍZIÓ I/A-CSOPORTOS VB, BUDAPEST (TÜSKECSARNOK)
Negyedik forduló
Magyarország–Dánia 1–3 (0–2, 1–0, 0–1)
Gólszerzők: Horváth Bence (25. perc), illetve Anton Linde (6. p.), Thomas Mondrup (10. p.), Daniel Olsson (49. p.)
TABELLA:
1. Kazahsztán 12 pont
2. Franciaország 9 pont
3. Ausztria 6 pont
4. Dánia 6 pont
5. Japán 2 pont
6. Magyarország 1 pont

(Kiemelt képet készítette: Vörös Dávid/MJSZ)