UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-12-16 15:28

„Hol itt a versenyegyenlőség?” – Bognár György

Bognár György, a Paks vezetőedzője a Fehérvár elleni vereséget követően beszélt ismét arról, hogy nem tartja igazságosnak a fiatalszabályt.

A labdarúgó NB I 17. fordulójában a Paks kikapott 3–0-ra a Fehérvár otthonában; a tolnai klub a vereség ellenére is az élen zárja az őszi szezont. A Paks vezetőedzője, Bognár György a mérkőzést követő sajtótájékoztatón ismét a fiatalszabályt kritizálzta. A Sportal beszámolója szerint a tréner így nyilatkozott:

„Megérdemelt a Fehérvár győzelme, de az őszi szezon végére elértük a célunkat – jelentette ki Bognár. – Fontos volt, hogy fiatalok játszanak, mert így az ősz végére száznegyvenöt percet töltöttek a pályán. Nyilván nem a legerősebb csapatunkkal álltunk így fel, rutintalan volt a védelmünk is, ráadásul Szabó János hibázott is, meg meg is sérült, szóval korán változtatnom kellett. A védelem még sosem volt ilyen összetételben a pályán, szóval, ha nincsenek a sérültjeink élesebb lett volna a mérkőzés. Visszatérve a fiatalszabályra, van olyan csapat, amelyiknek nincs szüksége a központi pénzre, ezért nem is játszatja a fiatalokat, nekünk viszont az elszámolásnál kellenek a percek. Hol itt a versenyegyenlőség?"

 

Paksi oldalon a 19 éves Simon Barnabás kezdett a kapuban, ám a félidőben Bognár lecserélte, viszont a 20 esztendős Vas Gábor végig a pályán volt. A találkozó utolsó tíz percében pedig a 19 éves Szécsi Patrik is lehetőséget kapott.

(Kiemelt képünk forrása: paksifc.hu)